31 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Tastatura Staropramen

Staropramen ne-a dat încă un exemplu superb care evidențiază că dacă lucrurile sunt făcute cu cap, dintr-o idee ușor de realizat și cu un buget mic poți face lucruri foarte frumoase. Înainte să vă povestesc despre ultimul său succes, arhicunoscuta tastatură Staropramen de la Webstock, haideți să va subliniez câteva din reușitele de anul acesta a faimoasei beri pragheze.

Staropramen s-a mișcat foarte frumos devenind oficial și neoficial berea bloggerilor, ocupând o așa zisa nișă lăsată liberă de toate brandurile de bere de pe la noi, evenimentele online, locurile unde se adună cele mai importante nume din mediul online românesc. În câteva luni, Staropramen a ajuns un brand cunoscut printre toți oamenii online-ului și nu numai, sponsorizand cu bere tot ce a însemnat eveniment online important. Va menționez câteva din cele mai importante la care a participat și Blog de Bere:

Cupa Bloggerilor de la Mediaş - Staropramen a făcut echipă cu Pepsi și a susținut ediția a 3-a a celui mai tare campionat de fotbal al bloggerilor ce a avut loc la Medias la sfârșit de luna mai, când s-au întâlnit 9 echipe de bloggeri din 5 orașe ale țării. Tot atunci a avut loc și o conferință despre social media și sport la care au participat nume mari ale sportului românesc, dar și bloggeri care susțin cu desăvârșire sportul: Cristi China, Tudor Popa, Oltea Zambori, Cristian Pustai, Dan Olteanu, Andreea Hanganu – reprezentant al Ambasadei Mării Britanii.

RoNewMedia - Cel mai mare festival regional al noilor tehnologii, ce a avut loc între 16 şi 18 mai, la Biblioteca Naţională din București – au participat peste 1500 de oameni din 8 țări, 80 de speakeri, traineri şi invitaţi speciali, au avut loc peste 30 de ore de prezentări şi dezbateri, 20 de ore de training, la eveniment fiind reprezentate toate marile companii ale industriei, de la Google, Facebook, Skype, Yahoo, IBM, Samsung, Microsoft, MSN până la cele mai cunoscute agenţii de publicitate, active în mediul digital.

SMS Brasov - Cel mai mare eveniment regional despre influența online, networking și strategii de marketing prin social media, Social Media Summit, a ajuns pe 31 mai 2012 la Brașov. Conferința a făcut parte din seria de evenimente organizate de revista Biz cu scopul de a aduce bloggeri de top, specialiști în online și reprezentanți ai companiilor cu experiență în promovarea prin social media într-o întâlnire directă cu comunitățile regionale online și de business.

#ZiDeMeciBloggerii au fost adunați de Dolce Sport, Pizza Hut, Adidas, Coca-Cola și Staropramen pentru a urmări meciurile cele mai importante ale Campionatului European. Staropramen a fost berea oficială a bloggerilor la marea finală Euro 2012, eveniment ce a adunat aproximativ 40 de bloggeri în Open Pub. S-au dat interviuri pentru Dolce Sport și chiar s-a transmis live din mijlocul bloggerilor strânși să vadă cine va fi noua campioană europeană.

Social Media Summer Camp - Bloggeri de top au prezentat strategii de social media marketing în trei zile de workshopuri, conferințe, traininguri, networking, jocuri outdoor, petreceri și distracție în aerul tare al online-ului românesc.

Webstock 2012 - Pe 28 septembrie a avut loc Webstock 2012, unul din cele mai mari evenimente cu și despre tot ce ține de social media și online în România. Printre povestitori de seamă i-am avut pe Ambasadorul Marii Britanii, Eduard Novak – paralimpicul medaliat cu aur, Cristian Gog – câștigătorul Românii au talent, reprezentanți Bitdefender, reprezentanți Vodafone ș.a.m.d.

Iar pentru că tot am ajuns să vorbim despre Webstock, chiar și la o luna după eveniment încă se vorbește despre tastatura Staropramen, periferica alcătuită din 44 de doze de bere Staropramen și testată de mai toți invitații de la eveniment. Engadget, GizmodoThe Verge sunt printre marile nume ce-au scris până acum despre tastatură realizată de Robofun pentru Staropramen, cu o placă Arduino şi un Raspberry Pi. Să nu mai spunem că enorm de multe bloggurile româneşti au scris despre isprăvile tastaturii Staropramen.

Încă o dată, Staropramen ne demonstrează că poţi face o treabă excelentă fără bugete imense, atât timp cât investeşti in idei bune. Chinezu le-a luat interviu oamenilor de la Staropramen încă de la începutul lunii iunie, interviu în care s-au discutat strategii şi aşteptări. Dacă îl citiţi veţi vedea că tot ce s-a discutat acolo s-a realizat cu brio până acum.

Felicitările noastre pentru un an de pomină merg către Staropramen. Spiritul Pragai s-a instalat rapid şi sigur pe piaţa românească, iar berea Staropramen îşi merită pe deplin titlul de bere a bloggerilor. One could say that we are bloggers in the Staropramen Pragosphere.

Despre Sorin Neagu

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii