16 august 2018

Locuri recomandate

Această bere din Seattle este dedicată pompierilor!

Textul pe care urmează să-l citiți mai jos nu-mi aparține; l-am primit pe mail, din partea lui Tudor Galoș și am considerat că e prea bun pentru a nu fi așezat și aici. Este, cum ar veni, o continuare la niște povești mai vechi în care Tudor ne dădea sfaturi cu privire la Oktoberfest, ne explica de ce iubim Belgia ... Citește »

Bergenbier ALE se poate degusta direct din hypermarket

Povestea vine de la Claudiu Ciobanu care, odată ajuns la cumpărături, s-a „trezit” în fața raionului de bere și a avut parte de experiența cu pricina. Pe scurt, a fost invitat să deguste noua bere Bergenbier ALE direct din hypermarket, într-un bar amenajat acolo special pentru acest tip de activitate. Astfel că oricine ajunge până pe 30 decembrie într-unul din magazinele Carrefour Berceni, Carrefour Băneasa, Carrefour ... Citește »

Peroni a inaugurat Casa di Peroni

Casa di Peroni, spaţiul dedicat iniţiativelor artistice inspirate de stilul italian şi de arta ospitalităţii, şi-a deschis porţile, devenind în perioada 25 noiembrie – 17 decembrie un reper pentru cei care îşi doresc să descopere cultura italiană şi diferitele forme de expresie ale acesteia. Aflată în centrul Bucureştiului, pe Calea Victoriei nr. 46, Casa di Peroni va găzdui expoziţii, proiecţii ... Citește »

Vino să-ți iei berea din…trenuleț

Nu știu dacă ai auzit că s-a deschis La trenulețe, locul din București (bulevardul Unirii, nr 69) unde berea îți este servită de patru simpatice jucării pe șine: Drezina Sefă, Musculosu’, Aburică și Fâșneață. Nu este o glumă, trenulețe adevărate vin îți iau comanda, apoi te servesc și, în tot acest timp, tu te amuzi copios. Procedura de comandă este ... Citește »

La Cluj berea se întâlnește cu mâncarea

Dacă se întâmplă să te afli la Cluj pe 19 martie, ar trebui să știi că Bistro Sorriso te invită să încerci diferite sortimente de bere și să mănânci bine în cadrul evenimentului numit „Food meets Beer”. Așadar, pentru numai 80 de lei te poți bucura de următorul meniu: 1. Telemea de bivoliţă / ulei de pătrunjel / ridichi / migdale ... Citește »

5 berării faine din București

Dacă nu ești din oraș și te-ai nimerit cu treburi (sau nu) prin capitală, sigur o să vrei să mergi la un pahar de bere. Așa că ți-am pregătit 5 sugestii de locuri unde pasionații acestei băuturi se simt ca la ei acasă: 1. Caru’ cu bere Amplasat într-o clădire declarată monument istoric, Caru’ cu bere se află pe strada Stavreopoleos, ... Citește »

Cum ar fi să dormi într-un pat făcut într-un butoi de bere din secolul XIX?

În Ostbevern, Germania, există un hotel care se diferenţiază prin faptul că are peste 60 de camere tematice, de la camera Mini Cooper, până la camera Marinarului, a fanilor Star Wars sau, ceea ce ne intersează pe noi, camera pasionaţilor de bere. Dacă mergi în camera pasionaţilor de bere, vei dormi într-un pat confecţionat dintr-un butoi de bere din secolul ... Citește »

Bere, Bruges, Bruxelles!

Încercați să citiți titlul ca atunci când jucați ‘Piatră, hârtie, foarfece!’ O fi doar în capul meu, da’ mie așa-mi sună. :) Cum ‘Bere, Bruges, Bruxelles’? Simplu: Paravion! Nu știu voi, da’ eu asociez foarte repede berea cu Belgia. Și cu ciocolata. Dar să rămânem la bere. De ce? Pentru că-i pur și simplu cea mai bună bere din lume. ... Citește »