Alin, de la punctulpevin.ro a revenit cu o postare despre bere. Încet, încet, îi câștigăm noi pe toți cu farmecul berii. Chiar mă bucur că a revenit pe la noi, că altfel nu cred că aș fi auzit de berea asta atât de populară pe la extratereștrii acasă, da-i pe “to drink list”.
“Estrella Damm este cea mai populara bere in Barcelona. Se spune ca 8 din 10 beri consumate in capitala catalana este o Estrella. Ea nu este insa o bere care sa gaseste doar pe meleaguri spaniole, ci poate fi gasita si pe la noi. Cum e? Nu e o bere “extraterestra” asta e sigur, ci mai degraba o bere fina, ce degaja parfumuri lejere. Are un grad alcoolic rezonabil de mic (4.6) ceea ce o face ideala pentru verile toride, fie ca acestea sunt petrecute la umbra Sagradei Familia sau pe malurile Dambovitei. Naste, odata gustata, un gand ce trimite imaginatia spre zarzare, iar amareala specifica e mai degraba una discreta. Aromele, ceva mai intese si o idee mai exotice, dar si perlatia fina o fac sa iasa putin mai in fata din plutonul berilor lejere.”
ia cititi oleaca contraeticheta. parca imi suna ceva aiurea acolo.
berea ar trebui sa fie din malt(din orzoaica), hamei si apa. maltul poate proveni si din orz, insa e considerata calitativ inferioara sau din grau – deobicei in cazul berilor tip weizen.
orice alt tip de malt(porumb, cartofi, izoglucoza, zaharuri etc. ) sau substituent al lui ar trebui sa nu se cheme bere.
@Madalin, n-am fost atent la detaliul asta, dar m-ai facut curios. Din ce este asdar maltul in cazul Estrellei?
ce pot sa zic de aceasta berea este foarte buna, mai ales pe timp de vara si sa fie rece aceasta bere sa va mai zic inca ceva se serveste cu masline murate facute in casa, asa te servesc spaniolii cand cumpar una la Halba e foarte tareeeeeeeeeeee
mi-ati lasat gura apa voi )