După ce ne-a explicat că ”experții în vinuri beau și bere“, Alin de la PunctulPeVin.ro revine sa ne povestească despre bere.
“Azi vă vorbesc despre două beri. Una e blondă, cu sedimente naturale în ea, tot o bere din malț de grâu ca și cea de la precedenta mea intervenție pe acest blog și a două e neagră.
Prima se numește Licher Hefe-Weizen și are greutatea și corpul specific berilor de acest gen, nefiltrate. Gustul e plin și degajă arome de hamei și năut. Alcoolul este bine căptușit în structura generală a berii. I-aș da nota 8.
Oarecum surprinzător, dintre cele două beri, cea neagră este cea care se bea cu mai multă lejeritate. Ea se numește Kostritzer Schwarzbier, termenul ”Schwarz” însemnând de fapt că este o bere neagră. Lejeritatea ei poate veni și din faptul că are un conținut destul de scăzut de alcool (4.8%). Gustul emană evidente note de caramel și prune uscate, dar păstrate într-o limită adomestică”. Corpolența e medie, chiar puțin subțire, ceea ce nu e însă neapărat ceva rău. I-aș da nota 7.”
Apropo de experți în vinuri care beau și bere, pe lângă guest posturile scrise de Alin Ionița, tot din lumea rafinată a vinurilor am găsit și-o miniserie de articole la fel de interesante și descriptive despre
Berea băutorului de vin:
Ep. 1 - Plank Dunkler Weizenbock
Ep. 2 - Weihenstephaner Hefe Weissbier
Ep. 3 - Engel Aloisius
Ep. 4 - Zwickl Paracelsus Stiegl
Multam ca ai pomenit si de lucruribune. Raportez ca intre timp am ridicat media consumului de bere pe cap de locuitor si am ajuns la episodul 22!
Salut!
Scrie-ne pe bere arond blogdebere.ro, și trimite-ne link-uri la fiecare episod ca să pomenim serialul și pe blog de bere, iar la fiecare episod nou amintește-ne să-l menționăm în listă
V-am scris! De vreo doua ori:)
Bine ca ne-ai spus. Erau in spam. Multumim de mailuri si ne tinem de cuvant
Multam fain! And keep on the good work:)