29 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Ați auzit de aplicația ”Mici și bere”?

Teoretic ar trebui să aibă legătură cu berea, nu? Că doar așa îi zice și numele, ei, aplicației, ”Mici și bere”. Numai că nu e așa. Decât văzut dintr-un avion, probabil. Aplicația este una… politică. Mai exact, așa cum ne spune chiar autorul ei, ”Mici si bere este un titlu la misto pentru o aplicatie care se vrea serioasa. Aveti politica romaneasca pe telefonul mobil, bloguri, stiri, canale de stiri live, scurte sondaje de opinie si un motor de cautare modificat pentru a reda rezultate din politicul romanesc. Cel mai important, insa, aveti datele de contact ale birourilor electorale si legislatia aferenta alegerilor locale din iunie (urmeaza si cele din noiembrie). Ideea este sa votati intr-un mod cat mai informat cu putinta, iar aceasta aplicatie va ajuta in acest sens”.

Ok, atunci, dacă nu are legătură cu berea, de ce scriu eu pe blogdebere.ro despre ea? Pentru că mă întreb de ce simțim noi nevoia să asociem noțiunea de ”mici și bere” (căci deja este un stereotip, doar nu bei single malt când ieși la iarbă verde, nu, bei bere) din ce în ce mai mult cu politica? Vorbim aici despre, firește, partea negativă din toate cele 3 categorii enunțate aici. Căci ”micii” în acest context înseamnă acea parte a poporului mai puțin ancorată în bunul simț, politica este văzută, prin asociere, ca o aburire fumegândă și cu miros persistent de mici, iar ”berea”, ei bine, aici avem o oareșce problemă. Căci știm că berea este băutura poporului. Dar chiar așa, să o asociezi cu politica? Îmi pare că își strigă gustul. Ea, berea, desigur.

Despre Cristian China-Birta

2 comentarii

  1. Dau 50 de lei celui care ii baga foarfeca in par lui Chinezu. :)

  2. @Phidas
    Mah, nu ma tenta, ca fac eveniment din asta si iar imi fac imagine =))

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii