29 august 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Oktoberfest în Brașov – berea la ea acasă [ziua 1]

poze-oktoberfest-festival-bere-brasov-8-septembrie-2011-mare-sarbatoare (2)Când haiducul berii a.k.a. Chinezu a făcut blogdebere.ro mi s-a părut o idee interesantă și nu a trecut mult până să am ocazia de a da cu subsemnatul pe aici. Cum zilele acestea are loc Oktoberfest în Brașov, între 8 – 11 septembrie 2011, bloggerii brașoveni au primit invitația de a povesti de la fața locului ce și cum se petrece.

Așadar Social Media Brașov, comunitatea online brașoveană, a sărit în ajutor și m-a trimis pe mine să văd cum se face Oktoberfest cu bere românească. Bine, m-a trimis e un fel de a spune că m-am oferit voluntar. :D

Pentru prima zi pot spune că a fost foarte aglomerat. Probabil că oamenii consumau bere mai mult decât puteau oferi dozatoarele de vreme ce în jurul orei 19:20 a căzut curentul. Tragedia nu a fost chiar tragedie pentru că oamenii încă mai avea berea în față. La revenirea curentului parcă și cheful de bere și viață a cuprins zona.

Așa cum vei vedea din pozele de mai jos, în cortul principal și prin jur, să fi fost măcar 1000 de oameni. Ce-i drept, eram mai preocupat să văd cum fac petrecăreții piramide din paharele de bere decât să număr câți oameni sunt.

Pe la 17 a avut loc deschiderea oficială a Oktoberfest, dar spiritele s-au încins după ora 19, când trupa Wirbelwind (vârtej) a început să cânte în limba lui Goethe. Mi-au plăcut mult coverurile pentru Danza Kuduro și Il Americano. Asemenea melodii antrenate au deschis apetitul de distracție și au umplut oarece mese cu paharele de la berea băută.

Bere. Berea a fost chiar ieftină, cel puțin cea românească: 3 lei Ciucaș și 5 lei Ursus. Kronstadter Oktoberfest și Pilsner Urquel au fost ceva mai scumpe, pe la 7 lei. Dacă aveai de gând să mănânci pe săturate trebuia să scoți bine bani din buzunar la 3 lei micul și la 9 lei cremvuștii (bucata).

Ca la orice eveniment major în Brașov până să ajungi al bere nu puteai să nu te oprești pe la tarabele din zonă. Găseai acolo: popcorn, porumb fiert, mere glazurate, prăjituri, miere, brânză, cornuri, mici, cremvuști, tărie de la Bran și nu puteai evita mustul pregătit în câteva butoaie. Bineînțeles, peste tot dozatoare de bere. Cel mai mult găsești acolo bere Ciucaș. Nu trebuie să uit că Ciucaș au fost aproape de noi când am organizat #berar, un mic berar al bloggerilor.

Mi-a placut costumația chelnerițelor. Am și făcut o poză în genul. Am văzut că sunt populare și la noi căștile cu furtune din care bei bere fără efort. Numai 50 de lei bucata. Totuși, atracția serii au fost piramidele din pahare de bere. Unele au ajuns și până la doi metri înălțime.

M-am întâlnit acolo cu o parte dintre prieteni și mi-am zis: ori e mic Brașovul, ori e mare evenimentul. Eu cred că evenimetul este mare și merită lăudat efortul de a aduce ceva din tradiția germană la noi. Din păcate, ocupat fiind să tot fac poze, am uitat să iau una dintre berile germane. Curiozitatea e prea mare și azi trebuie să încerc.

În fiecare zi sunt concursuri, dar nu voi ajunge să le văd decât pe cele care sunt mai în seară. Și așa, dacă vrei să te bucuri de bere și prieteni într-un cadru potrivit neapărat trebuie să ajungi la Oktoberfest, în Brașov. Până pe 11 septembrie, duminică, ai parte de tot felul de concerte și concursuri.

Concertele sunt suținute de: Party Tiger, Za Band și Wirbelwind. Concursurile nu sunt nici ele mai prejos: Wurst Gladiators, Covrigul uriaș, Butoiul la deal, Trage funia, sunt numai unele dinte ele. Vrei să iei taurul de coarne? Este și așa ceva acolo. Distracție garantată, numai timp să ai.

Vă las acum în prezența pozelor și, dacă sunteți în zonă, neapărat să ajungeți la Oktoberfest. Pozele nu sunt de cea mai bună calitate, dar sper că au surprins măcar o mică parte din frumuseșea evenimentului. Pe data viitoare.

Despre Manuel Cheta

Un comentariu

  1. Adica deci monsher… s-avem pardon… cum devine cazu’ cu Oktoberfest in septembrie? E ca revolutia din octombrie care se sarbatoreste pe 7 noiembrie? :) :D

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii