Berile light nu au prins așa bine la noi, dar este de știut că acestea sunt mai dificil de produs față de berile normale. Căugări francezi și belgieni, precum și maeștrii berari din lumea întreagă se minunează la modul în care au evoluat procesul de producție producătorii mari precum InBev sau MillerCoors. Citește »
Diverse
Berea din Star Wars
Nu prea are legătură următoarea știre cu berea, dar era prea importantă vestea ca să n-o pomenesc pe-aici, iar fani înrăiți ai seriei Star Wars sunt sigur că există printre cititorii noștri. Totuși mă voi revanșa în a doua jumătate a articolului când vă voi povesti câte ceva despre berile ce au apărut în celebra serie într-o formă sau alta. Citește »
Burse pentru studenții care vor să studieze efectele berii asupra organismului
Centrul de Studii despre Bere, Sanătatea şi Nutriţie anunţă începerea perioadei destinate depunerii proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra organismului. Citește »
Cea mai apreciată bere – Sam Adams Utopias, 10th Anniversary
Samuel Adams Boston Beer, de care v-am mai povestit în trecut că au realizat paharul perfect de bere, a produs discret și eficient una din cele mai apreciate beri la nivel mondial, mai exact cea mai tare bere fermentată natural - Sam Adams Utopias, 10th Anniversary. Citește »
S-a calculat formula fericirii pentru consumatorul de bere
Așa suna fericirea băutorului de bere din momentul în care își degustă licoarea bahică exprimată în matematică. Teoria este că ambientul, volumul muzicii sau numărul partenerilor de băut influențează satisfacția consumatorului de bere, precum și temperatura mediului în care se savurează berea sau cu ce se servește berea. Citește »
Tastatura Staropramen
Staropramen ne-a dat inca un exemplu superb care evidentiaza ca daca lucrurile sunt facute cu cap, dintr-o idee usor de realizat si cu un buget mic poti face lucruri foarte frumoase. Inainte sa va povestesc despre ultimul sau succes, arhicunoscuta tastatura Staropramen de la Webstock, haideti sa va subliniez cateva din reusitele de anul acesta a faimoasei beri pragheze. Citește »
Cea mai tare bere din lume are 65% alcool
Un scoţian pe nume Lewis Shand a reuşit să distileze cea mai tare bere din lume - Brewmeister Armageddon, berea la 0,33 şi 65% alcool, cu un preţ nu pentru cei slabi de înger - 80 de lire sterline sticla (mai pe româneşte - 100 de euro). Citește »
Berea cu banane și berea cu nucă de cocos
După ce le-am gustat câteva beri la Best of Beer Fest, am navigat puțin site-ul Beer Academy ca să văd ce beri interesante mai au în portofoliu. Uite așa am dat peste două beri care mi-au ridicat sprânceana - Mongozo Coconut și Mongozo Banana. Citește »
Păsuri legate de festivalurile de bere
După o vară de hoinărit pe la tot felul de serbări dedicate verii și berii, m-am gândit să fac o listă cu ce n-aș mai vrea să întâlnesc la viitoarele festivale, că prea ne fug ochii la Oktoberfestul bavarez și prea-l imităm ieftin, fără să ne uităm puțin în ograda noastră, să profităm de ce este al nostru și să ne îmbunătățim nițel metodele. Citește »
Burger nefiltrat, la prima degustare
Ştiam de când am ajuns în Oradea, la invitaţia organizatorilor excelentului festival Toamna Orădeană, că nu voi rata prilejul de a degusta Burger nefiltrat. Îmi spusese Laurenţiu despre ea, mi-o recomandase, aşa că l-am luat drept ghid şi ne-am dus la Restaurantul Transilvania, în centrul oraşului, să gust pentru prima oară din ea. Citește »