03 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Cum s-a realizat Heineken Kinect

Ţineţi minte că vă spuneam despre faza cu Heineken Kinect. Acum primim informaţii despre cum a fost realizată.

Unicitatea aplicatiei outdoor neconventionala lansata de Heineken® a constat in utilizarea unei tehnologii de ultima generatie, care a permis brandului sa interctioneze live cu consumatorii sai. Utilizatorii aplicatiei au avut ocazia de a ciocni o bere Heineken® in cinstea aniversarii a 140 ani de existenta, momentul fiind proiectat live pe pe cel mai mare ecran din Romania. Ciocnirea cu sticla virtuala s-a realizat extrem de simplu si intuitiv prin intermediul unui senzor Microsoft Kinect, iar utilizatorii au avut la dispozitie iPaduri pentru a-si personaliza mesajul aniversar pentru Heineken® si pentru a incarca live pe Facebook filmuletul care ii infatisa pe magazinul Cocor.

Aplicatia a avut la baza un senzor de ultima generatie Microsoft Kinect menit sa urmareasca miscarile persoanelor si sa detecteze momentul ciocnirii sticlelor. Doua camere video au captat imagini ale utilizatorilor ciocnind cu o sticla virtuala, care au fost trimise catre ecran si in paralel, catre un server de inregistrare. Dupa ciocnire, clipurile video puteau fi vizionate si incarcate pe Facebook prin intermediul unor tablete.

Pe durata celor patru zile de activare, bucurestenii au sarbatorit 140 de ani alaturi de Heineken®, alegand sa ciocneasca o bere si sa transmita mesaje aniversare pe magazinul Cocor, impartasind acest moment si cu prietenii, dand share pe Facebook. Printre curajosii care testat aplicatia, s-au numarat reprezentanti importanti din social media, dar si vedete precum Delia Matache, Radu Valcan, Loredana Groza si Victor Slav.

IMG-0149

Despre Cristian China-Birta

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii