30 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Corespondență specială din Thailanda despre berea Singha

Vlad Dulea, cel care a ales ca în ianuarie să hălăduiască prin Asia, mi-a făcut surpriza să îmi trimită textul de mai jos. Fapt pentru care îi mulțumesc mult și îi promit că o să beau orice bere pe care mi-o aduce de acolo :D

Singha este incepand din 2010, timp de cel putin trei ani (conform contractului incheiat), berea oficiala a lui Manchester United.

Berea Singha este produsa de Boon Rawd, prima fabrica de bere infiintata vreodata in Thailanda. Fabrica a fost infiintata de Boonrawd Srethabutra, caruia regele Rama al VII-lea i-a acordat titlul aristocratic de Phraya Bhirom Bhakdi. Fabrica este in continuare condusa de aceasta familie aflata acum la 4-a generatie.

Sigha reprezinta un leu mitologic regasit in vechile povesti hindu si thailandeze.

Pe cutie se regaseste, deasupra numelui, si Garuda, simbolul Casei Regale Thailandeze. Berea Singha a primit Garantia Regala in 1939 si este singura careia i se permite afisarea simbolului Casei Regale.

Boon Rawd a cumparat doua fabrici de bere din Germania in 1994 care a produs pana in 2001 berea Singha Gold pentru pietele europene. Berea Singha (deci nu versiunea Gold) a fost dintotdeauna produsa si imbuteliata in Thailanda. In ziua de azi, toate brandurile Singha sunt produse doar in Thailanda, pentru a pastra gustul original chiar si pentru pietele de export.

Pe cutiile pe care le-am gasit in minibarul hotelului de unde scriu chiar acum acest articol, am descoperit ca QR codul afisat (vezi poza) ar fi trebuit sa duca spre http://www.singhamanutd.com doar ca e gresit :) si duce spre un site inexistent http://www.singhautd.com :)))

Din Thailanda, pentru BlogDeBere.ro, Vlad Dulea.

Despre Cristian China-Birta

Un comentariu

  1. Da, este cea mai veche, dar am preferat berea Chang; clar mi-a placut mai mult. Mai putin acidulata, lejera, numai buna pentru clima din Thailanda

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii