26 octombrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Accidentul, păcăleala și Iuri Gagarin

Apăi ce-au în comun accidentul, păcăleala și primul cosmonaut?! Berea, normal.

În caz că toate ți-au mers prost ieri, ori ai sughițat continuu, sau pur și simplu ai simțit tu că ceva nu-i în regulă, te anunț că nu ți se părea… un tir plin cu navete de bere s-a răsturnat miercuri, pe DN 2 B Brăila-Buzău după ce tirul care le transporta a derapat în încercarea şoferului de a depăşi un autoturism parcat pe marginea drumului. Tirul era încărcat cu aproape 8 tone de sticle de bere și trebuia să ajungă la o fabrică de bere din Buzău. Traficul a fost blocat aproape 3 ore de cele 10.000 de sticle de bere răsturnate pe șosea. Puteți răsufla ușurați – erau numai sticle goale :) .


Eu acum aflu că, în 2011, o bere care nici măcar n-a existat, și nici nu există, a pacalit cel mai mare festival de advertising din lume – Cannes Lions International Festival of Creativity.  Acest din urmă festival a promovat alt festival concurent din Brazilia, El Ojo de Iberoamerica, fără să aibe habar. Să explic – agenția Santa Clara din São Paulo, Brazila, a trimis la festivalul din Cannes o reclamă pentru o bere falsă, inexistentă denumită El Ojo. Sonorul era în portugheză și relata către toată audiența braziliană despre festivalul El Ojo, în timp ce subtitrarea în engleză inducea în eroare audiența vorbitoare de limba engleză. Eu zic că așa le trebuie :D .


Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la zborul cosmonautului Iuri Gagarin, primul om în spațiul cosmic, australieni de seamă de la Centrul de Cercetare Saber Astronautics Australia și cunoscători într-ale berii de la Four Pines Brewing au lansat o bere cosmică, numai bună de băut în afara atmosferei noastre – berea Vostok. Nu-i lucru ușor să faci o bere bună de băut în condiții de 0 gravitație – adică limba ți se umflă și pierzi orice senzație de gust, iar orice băutură acidulată devine neplăcută, bulele și lichidul nefiind separate de gravitație iar orice surplus de acid în stomac neputand fi eliminat fără lichidul în care se găsește, dacă înțelegeți ce vreau să spun ;) . Eu am să dorm chiar foarte liniștit diseară știind că, în caz că se lansează vreo agenție aeriană cu zboruri extraterestre low-cost, s-a inventat și berea care s-o pot bea acolo unde gravitație nu e.  Trăiască berea!

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii