08 august 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Berea alunga si raceala

Cu așa titlu detaliile pălesc.

Totuși, ca să ne lămurim arunc și explicația. Germanii, mari băutori de bere cum sunt, în lunile lungi și grele de iarnă, ca nu cumva să se lipsească de licoarea preferată au născocit câteva rețete de bere care să te încălzească la suflet. Unele rețete ar fi chiar leacuri băbești împotrivă răcelii în landurile nemțești. Mai bine să prevenim decât să tratam, nu?!

Cea mai simplă metodă este să încălzim o bere neagră până la vreo 50°C și adăugăm scorțișoară și zahăr brun. La această temperatură berea neagră dezvăluie arome pe care nu le sesizezi când este servită rece, iar gustul seamănă și mai mult cu cel al cafelei. Dacă ai răbdare și poftă să experimentezi mai mult iată și câteva rețete numai bune de alungat răceală:

Alte Liebe. Pentru “vechea dragoste”, cum s-ar traduce la noi, îți trebuie o sticlă de bere blondă, două-trei gălbenușuri de ouă, cam o linguriță de scorțișoară, una de ghimbir și una de coajă de lămâie rasă, și zahăr după gust. Într-un recipient amestecă gălbenușurile până fac spumă, iar într-altul amestecă celelalte ingrediente și pune-le la încălzit, dar nu le fierbe. Adaugă compozitul rezultat câte puțin peste spumă de gălbenușuri amestecând încet.

Heisses Eierbier. Practic aceeași rețetă ca la Alte Liebe, dar fără coajă de lămâie, ghimbir sau scorțișoară, doar bere cu ou (nemții ăștia).

Warmbier. Ai nevoie de o sticlă de bere brună, un sfert de litru de apă, un sfert de litru de frișcă sau spumă de lapte, o linguriță de făină și zahăr după gust. Amestecă apa și berea și încălzește-le, dar fără să ajungă în punctul de fierbere, amestecă și făina cu frișcă sau spuma de lapte și adaugă zahăr după bunul plac.

Data viitoare când te ia răceala știi ce ai de făcut, nu?!

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii