03 aprilie 2014
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

HEINEKEN România da noi întrebuintari frigiderelor vechi

HEINEKEN România anuna încheierea unui parteneriat pe 2 ani cu GreenWEEE International pentru reciclarea deseurilor electronice. Colaborarea începe anul acesta cu reciclarea a 50 de tone de deseuri, reprezentând frigidere si echipamente de racire ale instalaiilor de bere la draught.

“Reciclarea echipamentelor de racire este o activitate pe care o derulam de mult timp i face parte din Agenda noastra de Sustenabilitate. Suntem mândri sa continuam acest demers cu un partener dedicat, precum GreenWEEE International. Procesul de racire genereaza aproape 1/3 din amprenta noastra de carbon, astfel avem mare grija sa asiguram racirea berilor într-un mod care nu afecteaza mediul înconjurator. Toate frigiderele mai vechi sunt în proces de a fi înlocuite cu frigidere ‘verzi’, care au un consum de energie cu 35% mai mic. Practic, asta înseamna un consum mai mic de electricitate si facturi mai mici pentru clienii nostri, în timp ce berea ramâne la fel de rece si proaspata”, explica Onno Rombouts, Managing Director al HEINEKEN Romania.

GreenWEEE International va prelua deeurile din depozitele HEINEKEN. Acestea vor fi tratate si reciclate în fabrica GreenWEEE International si transformate în materii prime de înalta calitate, înainte de a se întoarce în circuitul economic. Datorita tehnologiei moderne conforma cu standardele europene (Art.6, Directiva Europeana nr. 2002/96/EC) i cu regulamentul european BATRRT (Best Available Techniques of Recovery, Recycling and Treatment) se asigura valorificarea i recuperarea materialelor în proporie de 95%, dar i o tratare corecta a substanelor periculoase, eliminând orice pericol de poluare a mediului înconjurator. Componentele specifice frigiderelor HEINEKEN România pot ajunge în diverse industrii, de la construcii la arta. De exemplu, oelariile pot transforma componentele din fier în evi si foi de tabla, aluminiul reciclat poate fi folosit în producia de profile si calorifere, în timp ce sticla
reciclata poate ajunge la sticlarii artizani.

Reciclarea deseurilor, care se traduce în reducerea emisiilor de CO2, este o componenta cheie în Agenda de Sustenabilitate „Brewing a Better Future” a companiei HEINEKEN. Pâna acum, HEINEKEN colecta si recicla echipamentele vechi de racire cu ajutorul unor colectori independeni autorizai. Prin Agenda sa de Sustenabilitate, HEINEKEN intenioneaza sa devina cel mai verde berar din lume pâna în 2020, acionând în 3 arii: mediul, rolul berii în societate si oamenii – de la angajai si pâna la comunitaile în care HEINEKEN îi desfaoara activitatea pe teritoriul României.

Despre Cristian China-Birta

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>