23 septembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Cum stau brandurile de bere în Top Social Brands 2013

Pentru al cincilea an consecutiv revista Biz a realizat clasamentul celor mai active branduri in social media din Romania. Topul reuneste 50 de branduri care, pe parcursul anului trecut, au integrat in mixul de comunicare cele mai de impact strategii si mijloace de comunicare in social media ale momentului.

Vodafone se mentine in fruntea clasamentului, urmat de Samsung, Danone, Avon, Pepsi, Heineken, Cosmote, Coca-Cola, Ford, Orange.

Aşadar Heineken este cel mai bine “cocoţat” brand de bere, pe locul 6, urmat de Staropramen, pe locul 17, Timişoreana pe 19, Ursus pe 24, Grolsch pe 34.

In realizarea clasamentului au fost analizate activitatile desfasurate de branduri in social media in intervalul februarie 2012 – februarie 2013.

Inscrierile au fost deschise catre toate agentiile interactive, de PR si companiile interesate sa inscrie branduri in competitie. Brandurile din Top Social Brands 2012 au fost incluse in mod automat pe lista scurta pentru 2013.

In analiza activitatii brandurilor au fost luate in calcul toate tipurile de activitati ce pot fi derulate in promovarea in social media: blog de companie / blog de brand, campanii pe bloguri, pagina de Facebook, campanii pe Facebook, Facebook Ads, Aplicatii Facebook, Cont de Twitter, Campanii pe Twitter, Profil pe Wikipedia, cont Flickr, cont YouTube, cont Google+, cont Instagram, cont Pinterest, spoturi virale, site-uri de user-generated content, initiere sau sponsorizare a unor evenimente dedicate blogosferei sau mediilor sociale, activitati de customer care si de recrutare prin intermediul canalelor de social media actiuni de endorsare a campaniilor din social media pe TV sau alte medii traditionale.

Nu au fost incluse in analiza branduri media, exclusiv online sau activitati de autopromovare desfasurate de agentiile de comunicare.

Brandurile nou intrate in Top Social Brands sunt: Coca-Cola, F64, KFC, Staropramen, Lay’s, Banca Transilvania, Lenor Parfumelle, UPC, Prigat, Piraeus Bank, Jack Daniel’s, Matache Macelaru, Canon, Heidi, Skoda, Siemens.

Top Social Brands 2013 a rezultat din ponderea a sase clasamente preliminare (Topul Biz – 45%), Topul rezultat in urma voturilor exprimate de un grup de specialisti online (15%), topul mentiunilor pe ZeList (10%), topul Facebook Monitor (10%), topul Facebrands Pro (10%), topul mentiunilor MediaIQ (10%).

untitled

Despre Cristian China-Birta

Un comentariu

  1. Au facut eforturi uriase si cei de la Ursus in ultimul an, ma refer in special la prezenta pe Facebook. Nu m-ar mira ca la final de an sa-i vedem pe un loc ceva mai fruntas.
    PS: Fara vreo tenta de reclama, pur si simplu e berea mea preferata :D

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii