16 august 2018

Ce rost are Van Pur strong pe lumea asta?

Am scris cu ceva vreme în urmă că am fost decepţioanat de berea Van Pur, pe care o puteţi găsi doar în Penny Market. Mi-am zis atunci că am nimerit eu o bere proastă, poate că a fost prost manipulată, prost transportată, prost depozitată şi de aia mi s-a părut atât de slabă. Aşa că am mai cumpărat de câteva ori. Nope, tot aşa mi s-a părut, de fiecare dată, aşa că verdictul este unul definitiv.

Dar pentru că anumite lucruri trebuie făcute până la capăt, când am văzut varianta Van Pur strong, de 10%, am luat-o să o încerc. Am băut doar câteva guri, după care am aruncat-o (iar eu fac acest gest criminal cam o dată la 2 ani). Pentru că nu am reuşit să înţeleg de ce să faci o bere atât de tare cu singura caracteristică predominantă tăria. Pentru că da, este o bere foarte tare. Şi atât. Gustul mediocru, pe care nici nu prea îl mai dibiu din cauza tăriei. Un miros puternic de alcool. Adică una peste alta îţi scoate ideea de „bere” din ecuaţie şi te lasă cu cea de alcool. Iar asta mi se pare crimă lez-bere :)

Dacă vrei alcool, atunci îţi iei direct o vodkă Săniuţa sau ceva, nu trebuie să te rezumi la bere. Sau un vin Babanu (sau cum îi zice). Dar dacă vrei bere, trebuie să te bucuri cu adevărat de toate celelalte minunăţii pe care o halbă de bere ţi le oferă. Iar pentru mine, în acest context, alcoolul este printre ultimele.

Despre Cristian China-Birta

9 comentarii

 1. foarte bine scris…si am aceeasi parere despre aceasta bere. ingrozitoare!

 2. Niciodata n-am inteles placerea de a bea bere, in afara faptului ca are alcool. Asadar pentru mine, 2 Van Pur de 10% sunt mana cereasca :)

 3. 2 beri van pur super mocne (10% alc.) = 1L vin aprox. :)

 4. Multa lume bea doar ca sa se imbete; doua doze de bere nu atrag suspiciunea de alcoolism fie el si ocazional. N-am baut pana acum dar intentionez sa gust. Prefer Silva dar ..…. poate ma scot mai ieftin. Berea asta cu 10% e o forma de a masca alcoolul.

 5. dzhdtfdht@kjwehh.ro

  Mie imi place van pur cu 10%…si sunteti carcotasi sau trollli daca comentati. pa !

 6. …am fost la o petrecere , intre prieteni.
  Am mincat mici , carne fripta si am baut bere Van Poor 10 % Alcool.
  In unanimitate, barbati si femei am zis ca este foarte buna…., fara cap mare a doua zi, ce mai a fost fain…

 7. este o bere prea buna,dar nu pentru necunoscatori si bautori de noroc sau de stella artois (bere de muncitori in belgia)

 8. Unde se mai gaseste bere Van Pur de 10%, ca la Penny nu am mai vazut de ceva vreme?

 9. Soran Bratosin

  Daca „specialistii” in calitatea berii au spus ca VanPur blonda normala (nu strong) este proasta…. inseamna ca sunt cu pluta pe Bistrita si nu prea au ce comenta despre bere… mai bine comenteaza despre tapinarii lor…. Berea blonda VanPur este o bere cu un gust total diferit der ORICE alte beri (chiar si cele mai scumpe) si este PARADOXAL (pentru tapinari) dar gustul este FOARTE bun si bine echilibrat ! Eu chiar regret ca nu o mai pot achizitiona de nicaieri. Avea cel mai bun raport calitate/pret din toate tipurile/marcile de bere care se gaseau in Romania. referitor la sortimentul strong de la VanPur….. Intr-adevar trebuie sa recunosc ca este slaba calitativ. Insa pe de alta parte berile strong pe care le beau cu placere se pot numara pe degetele de la o mana.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*