PrinBraşov şi berea Ciucaş organizează în acest weekend, adică a 15-a şi respectiv a 16-a zi din septembrie, Prin Braşovul Meu, o iniţiativă tare faină menită să promoveze splendidul oraş de sub Tâmpa ca destinaţie turistică, nucleu onlineosferic şi nu numai.
Din punctul meu de vedere, măcar o dată în viaţă trebuie să locuieşti în Braşov ca să apreciezi oraşul cu adevărat. În familia mea, cel puţin un membru din fiecare generaţie a locuit cel puţin 6 luni în Braşov – spre exemplu, bărbaţii din familie au berit corespunzător în oraşul de la poalele Tâmpei: bunicul meu a lucrat acolo vreo 7 ani, tatăl meu vreo 5 ani, iar eu aproape 2. Un an trăit în Braşov nu este niciodată un an irosit. Poate nici pe Blog de Bere n-aş fi scris dacă în Braşov nu l-aş fi cunoscut pe Chinezu.
Braşovul va râmâne mereu un oraş drag mie.
Aşa că nu puteam să ratez această ediţie din Prin Braşovul Meu nici prin ruptul capului. Până acum s-au anunţat 12 bloggeri cunoscuţi de prin toată ţara, la care se vor adăuga şi cei din comunitatea online braşoveană. Cei care doresc să participe sunt primiţi cu braţele deschise, totuşi să-l anunţaţi şi pe domn Eftimie, ca să fie pregătit corespunzător. Să se ştie – sunt aproximativ 30 de locuri pentru eveniment și se vor oferi pe sistemul: primul venit, primul servit.
Programul, în mare, va fi cam aşa:
sâmbătă va fi o vănătoare de trufe, iar seara mâncăm ce am prins, bem câte ceva, apoi chefuială
duminică tragem cu puşca, vizităm nişte cetăţi, bem câte ceva.
Vom călători în timp cu autobuzul turistic alături de domnul Cristian Macedonschi, organizatorul Oktoberfest Brașov și de dr. Valer Rus, directorul Muzeului Mureșenilor, care va asigura background-ul istoric. Asta dacă e vremea frumoasă, altfel evenimentul va consta într-o conferinţă de 8 ore despre implicarea brandurilor în Social Media, despre comunităţile locale de bloggeri, despre SEO şi monetizare .
Prin Braşovul Meu este sponsorizat de berea Ciucaş şi are ca temă sfârşitul secolului al XIX-lea. Vom avea activităţi precum cele pe care le aveau braşovenii din anul 1892, an în care s-a înfiinţat fabrica de bere Ciucaş, că tot a împlinit, în 2012, 120 de ani de la înfiinţare.
Este bine de ştiut că berea Ciucaş a fost mereu un susţinător convins al comunităţii online locale şi că a contribuit mereu la dezvoltarea mediului online din Braşov. Merită să ciocnim o bere în cinstea lor. Să se consemneze că berea Ciucaş a susţinut şi ediţia de anul trecut:
Aşa că încălţaţi-vă papucii comozi, căci în weekend luăm Braşovul la pas.