15 iulie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Burger nefiltrat, la prima degustare

Ştiam de când am ajuns în Oradea, la invitaţia organizatorilor excelentului festival Toamna Orădeană, că nu voi rata prilejul de a degusta Burger nefiltrat. Îmi spusese Laurenţiu despre ea, mi-o recomandase, aşa că l-am luat drept ghid şi ne-am dus la Restaurantul Transilvania, în centrul oraşului, să gust pentru prima oară din ea.

Despre Burgerul clasic, cel la PET, nu prea se pot spune multe lucruri. Ba multe s-ar putea spune de rău. Aşa că nu are rost să discutăm despre asta, ci să ne concentrăm pe Burger nefiltrat. Care este o surpriză foarte plăcută. Să nu înţelegeţi că este o bere senzaţională sau alte de astea, căci, evident, nu se pune problema. Doar că saltul de la varianta clasică la cea nefiltrată este unul spectaculos.

În primul rând, arată foarte bine. Gulerul de spumă este de-a dreptul apetisant, iar mirosul este unul de la care începi să ridici sprânceana, căci deja te pregăteşte pentru gustul amărui. Căci este o bere mai amară decât cele cu care este îndeobşte obişnuit românul, dar tocmai de aceea cu atât mai atrăgătoare pentru mine. Gustul iniţial nu te surprinde nici plăcut, nici neplăcut, curge lejer. Dar gustul remanent este unul care dă caracteristica acestei beri pentru că te lasă cu o amăreală plăcută, care te îmbine să te întâlneşti din nou cu ea. Una peste alta o bere care m-a surprins şi pe care o recomand categoric când ajungeţi prin Oradea.

Şocul cel mai mare pentru mine la toată degustarea în premieră a fost preţul: 2,80 lei halba. Dap, aţi auzit bine, 2,80 lei halba :) Moment în care am refuzat categoric să dau atâţia bani pe o bere, aşa că Laurenţiu, imperial, a decis că de data asta o să îmi facă cinste :)

Despre Toamna Orădeană:

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.

Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.

Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online  Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout

Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus

Despre Cristian China-Birta

3 comentarii

  1. Dacă găseşti Burger la sticlă, încearc-o. Nu se compară cu cea la flacon. E aspră şi amărui. Amărui de la hamei bănuiesc, nu de la tărâţa oxidată şi cu gust de carton ud, aromă ce-o regăsesc de atâtea ori la “pils”-urile şi “lager”-urile româneşti…

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii