03 septembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Berea luptă împotriva încălzirii globale

Nu puteam să trec cu vederea un articol pe care l-am citit în dimineața aceasta, așa că am să transcriu câteva concluzii mai mult decât bizare, dar probabile. Da, consumul de bere poate lupta împotriva încălzirii globale. Cum?!

Ne împărțim planeta cu peste 1 miliard de bovine, care ar emite circa 18% din totalul gazelor cu efect de seră. Cercetători australieni au descoperit că, dacă o vacă este hrănită cu produse secundare productiei de bere (ce rămâne pe fundul vasului de amestecare: malț, hamei, drojdie)  îi scad emisiile de gaze cu efect de seră cu aproximativ 15-20%.

La 600 de grame de metan zilnic emis de fiecare bovină în parte, într-o lume ideală, dacă fiecare cornută ar fi hrănită cu bere, încălzirea globală ar deveni de domeniul trecutului. Între timp măcar noi, oamenii, să facem tot posibilul în a combate încălzirea globală… ne vedem la bere!

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii