13 decembrie 2017

Berea este sănătoasă

Berea și dieta pe timp de vară

Vrem nu vrem, vara este anotimpul dietelor! Chiar dacă nu le ținem noi, cel puțin doi din trei cunoscuți sunt la dietă. Fie că este pentru a scăpa de câteva kilograme sau pentru a face față căldurii, dieta se bazează în general pe un consum crescut de legume și fructe. Cu toate acestea, trebuie să menținem un echilibru în ceea ... Citește »

Berea poate avea un efect benefic asupra sistemul digestiv

Un studiu realizat în 2012 la Institutul de Cercetare Medicală în Nutriție, parte a celebrei Universități Cambridge, demonstrează că, datorită fibrelor solubile pe care le conține, berea poate avea un efect benefic asupra sistemul digestiv. Rezultatele studiului relevă faptul că o cantitate de 300 ml de bere poate conține până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate avea ... Citește »

Cică dacă mănânci drojdie nu te îmbeți așa de tare

Ca  un veteran într-ale degustatului de bere (şi alte licori, recunosc) ce mă aflu, am auzit tot felul de metode, care mai de care mai abradabrante, despre cum să nu te îmbeţi prea tare. Experienţa mă învaţă că cea mai bună metodă este cea mai directă: nu bea ca porcul! Restul sunt de astea de discutat la o halbă de ... Citește »

Berea, singura băutură alcoolică în care se regăsesc vitamine de tip B

Berea este singura băutură cu conținut de alcool în care se regăsesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) şi cobalamina (B12). Cu o influență dovedită asupra stării de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente în bere pot oferi consumatorilor acestei băuturi o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, studii ... Citește »

Consumul moderat de bere poate preveni instalarea demenței

Potrivit unui studiu realizat de italienii de la AFORIGE, asociația care se ocupă cu investigarea procesului de îmbătrânire, consumul moderat de bere poate reprezenta una dintre modalitățile ce ar putea reduce riscul apariției declinului cognitiv și, ulterior, al demenței. În urma cercetărilor științifice asupra posibilităților de profilaxie a demenței s-a constatat că, atât absența consumului, cât și consumul abuziv de ... Citește »

Cum a ajutat berea la evoluția civilizației

Curiozitatea mea despre industria berii a început mai serios când am văzut pe Discoery un documentar despre cum a ajutat berea evoluţia civilizaţiei. L-am găsit azi pe YouTube şi nu m-am putut abţine să nu vi-l arat. Merită să vedeţi toate cele 3 părţi! Citește »

Consumul moderat de bere poate reduce riscul de tromboză venoasă la bărbați

Un studiu realizat de Spitalul Universitar din Aalborg, Danemarca arată că un consum moderat de bere poate proteja organismul împotriva trombozei venoasă în rândul bărbaților. Lansat în 2013, studiul s-a desfășurat pe o perioadă de 10 ani și a implicat un grup de subiecți format din 27.178 de bărbați și 29.876 de femei. Obiectivul pe care și l-au propus cercetătorii ... Citește »

Consumul moderat de bere întărește imunitatea

Ilhem Messaoudi, un profesor de ştiinţă de la University of California Riverside, a demonstrat la sfârşitul anului trecut că un consum moderat de alcool ajută la întărirea sistemului imunitar. Studiul a fost făcut pe membrii echipei lui de cercetare pe o perioadă de 14 luni şi a demonstrat că cei care au consumat alcool moderat au avut la sfârşitul studiului ... Citește »

Consumul moderat de bere fără alcool poate îmbunătăți calitatea somnului

Un studiu realizat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea Extremadura din Spania demonstrează posibilele efecte benefice ale berii fără alcool asupra calităţii somnului. În urma cercetărilor s-a evidenţiat o îmbunătăţire în acest domeniu în rândul femeilor care consumă o cantitate de 333 ml bere fără alcool (333 ml, cu 0% alcool). Hameiul, un ingredient esenţial al berii, se ... Citește »