24 august 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Vizită de lucru la Curtea Berarilor din Timișoara

În scurta vizită de doar două zile în Timișoara (scurtă pentru că în Timișoara sunt atâtea locuri de văzut și lucruri de încercat) am zis că e obligatoriu să ajung și la Curtea Berarilor, proaspăt inaugurată pe 30 martie. Am mizat și pe faptul că toți timișorenii pe care i-am întrebat unde să beau o bere și să îmi placă și berea și localul mi-au spus despre Curtea Berarilor. Așa că mi-am stabilit pentru câteva ore cartierul general acolo și am constatat cele ce urmează. Mulțumesc pentru compania plăcută următorilor: Nebuloasa, Alexandra, CorinaDaniel, Ovi, Cristi :)

În primul rând trebuie spus că aici este singurul loc din România unde se poate bea Timișoreana nepasteurizată. Care este servită din niște rezervoare mari de cupru de câte 1000 de halbe fiecare și care dau o notă bună localului și din punct de vedere al designului. Despre Timișoreana nepasteurizată, pot spune doar că e pe stilul Timișoreana: adică unora le place foarte tare, alții strâmbă masiv din nas. Căci diferența dintre versiunea ”clasică” și cea nepasteurizată este foarte mică și doar pentru cunoscători. Oricum mult mai mică decât diferența dintre ”clasică” și Timișoreana nefiltrată, pe care, de asemenea, o puteți savura la Curtea Berarilor. La halbă (4 sau 5 lei), la metru (30 lei) sau la roată (45 lei), după cum preferați. Mi-au plăcut în mod special mesele cu dozator separat, unde îți poți turna singur câtă bere vrei, iar un contor ține evidența berilor turnate.

Localul este unul din acelea în care de cum ai intrat zâmbești larg și știi că o să te simți foarte bine. Are acel ”ceva” care este recunoscut doar de băutorii serioși de bere, care înțeleg că berea e cu adevărat bună doar dacă ești în contextul și în anturajul potrivite. Iar Curtea Berarilor este locul excelent unde să petreci o seară cu prietenii de bere.

Ca stil de amenajare, Curtea Berarilor seamănă cu Fabrica de Bere de la Cluj-Napoca. Adică are același ”feeling”, dacă vreți. Puteți vedea în galeria foto de mai jos mai multe, ca să vă faceți o idee. Curtea interioară, care încă nu a fost pusă la lucru cu adevărat, va fi una din atracțiile berăriei. E drept că și clădirea în sine, o fostă pușcărie, ajută la crearea unei atmosfere potrivite pentru băutul de bere. Pe principiul că stai pe terasă și te gândești că la zidul din fața ta chiar au fost executați oameni…

Interiorul este foarte bine potențat de reclamele vechi de la Timișoreana de pe pereți, precum și de – favoritele mele – vitrinele cu sticlele vechi de Timișoreana.

Când am vizitat eu Curtea Berarilor încă nu se servea mâncare, dar era doar o chestiune de zile până să se poată lua masa acolo.

Adresa: Palatul Mercy de pe strada Proclamatiei de la Timisoara nr. 7
Program de funcționare:
de la 10.00 până când o fi să fie.
Capacitate: 200 de persoane
Prețuri: Timișoreana4,5 lei nepasteurizata la 0,5 l și 4 lei clasică.

[nggallery id=10]

Despre Cristian China-Birta

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii