01 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Ei sunt cei mai buni turnători. De bere, firește :D

V-am spus câteva impresii la cald legate de Barmaniada – Etapa de bere. Acum revin cu informații despre câștigători, pe care le puteți vedea mai jos, date copy/paste din comunicatul oficial trimis de organizatori, lucru pentru care vă rog să mă scuzați, dar zău dacă avea rost să scriu același lucru, numai că în alte cuvinte :) )

Înainte de a vă lăsa să citiți ce și cum, mai vreau doar să vă spun că mă uitam la băieții ăștia, la barmanii care au concurat, și am văzut că făceau ce făceau din pasiune. Și asta se simte, adică aveau acel ”ceva” care te face să relaționezi cu ei pe coordonate simpatice, ca să zic așa :) Plus că, serios, băieții erau foarte buni la ce făceau :) Felicitări câștigătorilor și mulțumim pentru berea cu guler de spumă numa’ potrivit :D Credit foto: Mihnea Ratte

[nggallery id=2]

Și acum textul comunicatului:

Pentru a parcurge un ritual de servire a berii ca la carte participanţii au fost supuşi mai multor probe. Au preparat şi au servit o bere Carlsberg la draft, o bere Guiness la draft, 2 beri la sticlă, un cocktail reţetă proprie pe bază de bere, toate într-un interval de 7 minute. Apoi membrii din juriu au mai punctat răspunsurile la un quiz cu 5 întrebări şi timpul realizat pentru dechiderea a 6 sticle de bere.

Câştigătorii

Câştigătorul titlului de cel mai bun barman berar, în valoare de 400 €, a fost Andrei Todosi. Andrei are 23 de ani, are o experienţă de 3 ani ca barman şi lucrează la Interbelic, în Bucureşti. Participă la Barmaniada pentru că vede competiţia ca o bună oportunitate de a învăţa lucruri noi şi de a deveni un barman mai bun.

A fost urmat îndeaproape de Marian Porumb, care s-a clasat pe locul al II-lea. Premiul câştigat de el este în valoare de 250 €. El este din Cluj, are 25 de ani şi lucrează de 5 ani ca barman. S-a înscris la Barmaniada 2011 cu dorinţa de a câştiga experienţă, de a obţine rezultate cât mai bune şi de a încerca emoţiile unei competiţii. În prezent lucrează la Taverna Cluj.

Câştigătorul locului III şi a 150 € a fost Călin Ioaniciu din Cluj care a acumulat cel mai bun punctaj la proba de evaluare teoretică a cunoştintelor. Călin are o experienţă de 12 ani ca barman şi s-a înscris de fiecare data la Barmaniada pentru că i se pare un lucru firesc să ia parte la tot ce implică munca în bar. În prezent lucrează la Camino Cluj.

Trei premii speciale au fost acordate pentru: Costel Ioan din Bucuresti, care a realizat cel mai bun timp pentru deschiderea a 6 beri- 3,30 secunde, Costel Ioaniciu din Cluj pentru cunoştinţele dobândite la proba teoretică şi Dan Ursan din Cluj, care a creat cel mai bun cocktail cu bere din competiţiei. Dan a folosit într-un mix ingenios berea cu: busuioc, vodka cu aromă de mere, lime, zahar şi suc de mere.

O altă reţetă creativă a fost realizată pe baza unei combinaţii de ciuperci şi pătrunjel flambate în rom, alături de bere. Băutura astfel pregătită a fost servită într-o halbă învelită în ziar. Reţeta a fost prezentata de Calin Ioanciu, câştigătorul locului III.

O reţetă pe bază de bitter de ierburi, lichior de pepene galben, lime şi bere a prezentat Andrei Tudosie, câştigătorul locului I.

Membrii juriului

Din juriu au făcut parte cei mai buni specialişti români, dar şi un maestru berar de renume internaţional:

Joachim Reuling, Preşedintele juriului, Maestru Berar din Germania
Gabi Cutoc, Reprezentant Carlsbeg România
Alin Lupulescu, Redactor şef Beerocracy, prima revistă de bere din România
Bogdan Gheorghiu, unul dintre cei mai buni manageri de bar din România
Mihai Tarcea, manager al unuia dintre cele mai indrăgite baruri din Cluj Napoca
Sergiu Biriş, Barmanul Anului 2010
Vlad Alexandru, barman profesionist.

Surpriza serii de marţi, 30 august, a fost un moment foarte apreciat de toti cei prezenţi – concursul de Guitar Hero, realizat cu sprijinul Logitech. Patru echipe de susţinători curajoşi şi cu spirit artistic s-au întrecut în a cânta la chitare şi la tobe.

Aceasta a fost a doua provocare dintr-o serie de 6 etape. Concurentul cu cele mai multe puncte acumulate de-a lungul tuturor probelor de concurs va fi desemnat “Barmanul Anului 2011 în România”, premiul acordat fiind de 1000 € şi o croazieră de 2 persoane, organizată de www.croaziere.net.

Următoarele etape ale competiţiei sunt:
Barista – 27 Septembrie
Mixologie – 25 Octombrie
Sommelier – 22 Noiembrie
Working Flair & Exhi
bition – 13 Decembrie

Despre Cristian China-Birta

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii