Mark Dredge scrie cu pasiune despre bere. Cartea sa ¨Craft Beer World¨ se va lansa în aprilie, iar infograficul de mai jos este extras din acea carte. Acesta separă aromele diferite ale berii în funcție de sursa lor – malț, hamei, grău, apă și drojdie.
Infograficul are niște rădăcini oarecum ciudate, căci cu ajutorul unui infografic asemănător, dar despre urină, doctorii diagnosticau pacienții. După gustul dulce și culoare aceștia puteau determina spre exemplu dacă pacientul avea diabet. Uite așa ați aflat cum se depista diabetul în trecut. E ca o enciclopedie și blogul ăsta de bere
Între timp infograficul a fost adaptat și la ciocolată, cafea, whiskey, vin și bere. Mark Edge și-a dorit să înglobeze toate aromele berilor într-un mod cât mai simplu și mai pe înțelesul oricărui băutor de bere, fără denumiri pompoase și referințe la termeni din chimie, dar în același timp să informeze despre ce componente din compoziția berii vor da diferite arome.
Un comentariu
Pingback: Recomandările zilei din blogosferă - 13.01.2013 • Chinezu