14 noiembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Bere cu aromă de pizza

Mda.. s-a inventat și-așa ceva. Mie unul îmi pare a blasfemie în lumea berii, căci dacă vrei pizza mănânci o pizza, iar dacă vrei o bere bei o bere. Iarăși, dacă vrei o bere cu pizza o bei în timp ce mănânci pizza, dar nu te joci cu ele și nu le amesteci. Ar fi culmea să facem un sortiment de bere care sa dea gustul cafelei cu lapte, alta bere cu aromă de senviș cu șnițel, încă o bere cu aromă de salata de vinete, una cu aromă de pilaf și tot așa… ca să ne acoperim toate mesele zilei.

MAMMA MIA! PIZZA BEER a fost creată de doi pizzeri din Illinois, Tom and Athena Seefurth, dornici să prindă gustul mâncării lor preferate și în bere. După ce au căutat și găsit diverse rețete pentru a face beri cu usturoi, coriandru, ardei iute, ciuperci, coji de citrice, miere etc. au reușit să își facă rețeta proprie prin a măcina o pizza și a usca-o încăt să aibe consistența conținutului unui plic de ceai, iar peste drojdie și făină se adaugă ketchup și mirodenii. Restul e poveste.

Nu știu dacă s-a inventat încă, dar cum ar fi să bem o bere cu aromă de.. bere. Pffff… cât ar fi de fain, să aibe un gust amărui și atât, iar uneori să-i simți malțul puțin mai prăjit… nu știu, dar tare bine sună. Ah, wait! Facepalm! Deja avem bere cu gust de bere, și-i atât de bună… chiar nu înțeleg de ce ne batem joc de ea și o facem cu aromă de pizza.

Despre Sorin Neagu

Un comentariu

  1. bai, mi-e si frica sa ma gandesc la ce-o sa urmeze.. zau!

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>