BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Berea te face mai deștept

No, v-am povestit că berea-i sanatoasă, dar acum s-a demonstrat și că ne face mai deștepți…
ATÂT voiam să știu :D
De fapt știam eu, că prea am filozofat la viața mea cu berea-mi alături, dar acum s-a demonstrat științific și pot să dau peste nas oricui susține contrariul.

“Cercetătorii de la Universitatea Illinois din Chicago au descoperit că alcoolul poate mări capacitatea de rezolvare a problemelor care țin de creativitate prin reducerea capacității de utilizare a memoriei, care reprezintă abilitatea de a ne concenta pe un lucru în particular. ” Medical Daily

Mai pe înțelesul fiecăruia, consumul de bere ne reduce puterea de concentrare, dar ne dezvoltă spiritul creativ. În urma unor teste la care au fost supuși participanții, s-a concluzionat că cei ce consumaseră două pahare de bere (sau vin) au rezolvat cu 40% mai multe probleme decât cei ce “au stat pe uscat”. După cum ne spunea Ken Robinson, inteligența ține de creativitate, și mai puțin de experiență sau toceală.

Da, excesul din start este nociv, dar un consum moderat de bere cică ne face mai sănătoși, mai frumoși și mai deștepți. Apăi cum naiba să te mai opui, când știința îți spune să bei liniștit o bere?!
Cercetătorii ăștia sigur născocesc studiile astea la o bere ;)

Hai noroc!

Despre Sorin Neagu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Înapoi la începutul paginii