16 august 2018

White, Amber și Red Ale, cele trei tipuri de bere pe care să le încercați în Turcia

Cu prima ocazie când ajungeți în Turcia să încercați, dacă nu ați făcut-o deja, cele trei sortimente de bere Ale de la Efes: White, Amber și Red.

Acestea sunt specialitatea locului și conțin 5,2% alcool cele Amber și Red , respectiv 5% cele White Ale. Sunt produse de Efes Pilsen, sunt spumoase și vin în culorile chihlimbarului (Amber Ale), roșu (Red Ale) și portocaliu (White Ale).

Despre berea din Turcia trebuie să știți, însă, că este destul de scumpă, ajungând la prețul de 6 lire în supermarket și pornind de la 10 lire în restaurante. În lei românești, 6 lire turcești înseamnă aproximativ 8 lei, iar 10 lire depășesc cu puțin 13 lei.

Turcii pun foarte mare preț pe producția locală, astfel că în comparație cu berea Efes cele de import sunt destul de scumpe. Dacă vreți bere la draught, însă, trebuie să știți că aceasta nu este botezată, este tare și foarte bine acidulată.

ale

Pentru a ajunge în Turcia și a vă bucura de cele trei sortimente de bere prezentate mai sus aveți disponibile ofertele celor de la Paralela 45, cu destinația Antalya. Eu vă recomand să vă luați timp pentru a le degusta pe fiecare și a vă face o idee clară și vă aștept înapoi cu opinii despre care v-a plăcut cel mai mult!

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*