17 noiembrie 2017

Berea ALE este cea mai veche bere din lume

În noiembrie, Bergenbier a lansat pe piață berea ALE produsă în România, distribuită la nivel național – Bergenbier ALE.

Pentru început, ALE se pronunță „eil„. E important, și oarecum logic ca atunci când vrei să te împrietenești cu cineva primul lucru pe care să-l faci este să-i cunoști numele; și să-l pronunți corect. Apoi, deși berea de tip Lager este cel mai răspândit tip de bere din lume, berea de tip ALE este cea mai veche, fiind produsă încă din Antichitate.

Bergenbier ALEFoarte important de reținut e faptul că diferența între cele două este dată de tipul de drojdie folosit și de procesul de fabricație, restul ingredientelor fiind aceleaşi: cereale, apă și hamei. Berea de tip ALE folosește un tip de drojdie de fermentație superioară, care îi oferă un gust deosebit, plin de caracter.

La fel ca și berile de tip Lager, berea ALE poate avea diferite culori, malțul folosit fiind cel care influențează culoarea. Astfel, poate fi o bere deschisă la culoare (pale ALE), blondă (golden ALE), poate ajunge către nuanțe arămii (amber ALE) sau chiar către culori închise (cum sunt berile de tip stout).

Bergenbier Ale este o bere premium, produsă în ediție limitată și realizată după o rețetă originală. Are un design special al ambalajelor și este creată pentru a putea fi consumată cu prietenii.

De asemenea, dacă intri pe jurnalulluiale.ro poți găsi mai multe povești interesante și poți descoperi relația dintre Bergenbier ALE și prietenii săi. Consecvent ambiției sale de a-și trata consumatorii ca pe nişte buni prieteni, fiind mereu preocupat să-i încânte prin inovații surprinzătoare, Bergenbier a creat noul Bergenbier ALE, o bere blondă, deosebită, perfect asortată momentelor de sărbătoare ale sfârşitului de an.

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*