17 noiembrie 2017

Un studiu arată de ce bărbații nu se pot limita la o singură bere atunci când ies în oraș

de-ce-barbatii-nu-se-pot-limita-la-o-singura-bere-niciodata-ce-se-ascunde-in-spatele-acestui-comportament-size1

sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro

Bărbații ies “la o bere”, dar sfârșesc în a consuma mai multe. Scenariul este același de fiecare dată. Te intrebi de ce? Un studiu a venit cu o concluzie.

Românii preferă berea blondă, iar 27% dintre consumatorii de bere din România consideră că a bea mai multe beri la rând este o dovadă de masculinitate, potrivit celui mai recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS, realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Studiul mai arată că pentru 30% dintre români consumul de bere împreună cu prietenii este un mijloc de relaxare și de interacțiune socială foarte important. Tendințele acoperă perioada 2006-2014, iar universul studiului este reprezentat de populația din mediul urban din România, cu vârsta cuprinsă între 14 și 64 de ani.

Studiul măsoară preferințele de consum de bunuri și servicii ale populației urbane. Caracterul continuu al studiului și eșantioanele mari (peste 10.000 de interviuri anual) permit observarea fluctuațiilor preferințelor populației și studierea lor în raport cu evoluția socio-economică din România. Marja de eroare este de +/-0,8%.

Potrivit celui mai recent studiu (SNA) FOCUS realizat de BRAT, 70% dintre bărbații români nu refuză o bere cu prietenii oricât de ocupați ar fi, 27% dintre aceștia consideră că a bea mai multe beri la rând este o dovadă de masculinitate. Mai ales femeile sunt cele care privesc consumul mai multor beri la rând ca pe o dovadă de masculinitate – 40% dintre respondenții care sunt de acord cu această afirmație fiind femei. Mai mult de jumătate dintre respondenți sunt căsătoriți și 36% provin din localități mici, de sub 50.000 de locuitori.

În ceea ce privește procentul consumatorilor frecvenți de bere cu alcool se detașează bărbații, cu un procent de 79%. Femeile preferă berea fără alcool – 30% dintre românce o consumă cel puțin o dată pe săptămână.

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*