17 noiembrie 2017

Peste 6 milioane de oameni sunt așteptați la Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume

sursa foto: browsetravel.ro

sursa foto: browsetravel.ro

Cel mai mare festival al berii din lume, Oktoberfest, a început sâmbătă după-amiază în capitala bavareză Munchen. Peste 6 milioane de vizitatori sunt aşteptaţi în cadrul festivalului, însă desfăşurarea ediţiei din acest an este îngreunată de criza imigranţilor; 500 de poliţişti au fost desfăşuraţi în principala gară din Munchen pentru a preîntâmpina orice eventuale incidente.

Startul festivalului a fost dat de primarul oraşului, Dieter Reiter, ce deschis primul butoi de bere în stil tradiţional festivalului, cu două lovituri de ciocan şi fraza „O’zapft is!”(„S-a deschis robinetul!”). Prima halbă de un litru de bere a fost înmânată primului ministru al landului Bavaria, Horst Seehofer, informează „Belfast Telegraph”. Festivalul se va termina pe 4 octombrie, iar predicţiile estimează că peste 7 milioane de litri de bere vor fi consumaţi în cadrul acestuia.

Ediţia de anul acesta consemnează măsuri sporite de securitate, din cauza crizei imigranţilor. Oraşul Munchen se confruntă cu zeci de mii de cereri de azil politic, iar imigranţii ce au apucat să ajungă în Germania sosesc cu sutele în fiecare zi, relatează AFP. Din această cauză, poliţia bavareză a luat măsuri speciale pentru a separa imigranţii de turiştii sosiţi pentru festival, creând terminale speciale de ieşire pentru fiecare grup în cadrul celei mai aglomerate gări din oraş. Peste 500 de poliţişti au fost mobilizaţi  în zona festivalului pentru a asigura securitatea şi buna-desfăşurare a acestuia.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Munchen, Simon Hegewald, a dat asigurări că situaţia din oraş este una liniştită, şi că numărul imigranţilor extracomunitari ce sosesc zilnic în oraş este mai scăzut de la reintroducerea controalelor la frontiera cu Austria. Hegewald a mai afirmat că oraşul este pregătit pentru a gestiona o eventuală creştere a numărului imigranţilor sosiţi pe parcursul festivalului.

Ediţia din 2015 este a 182-a din istoria celebrului festival al berii, ce este recunoscut drept cel mai mare târg popular din lume. Ediţia inaugurală a fost ţinută în 1810, în cinstea căsătoriei dintre Prinţul Ludwig I al Bavariei (devenit mai târziu şi rege) şi Prinţesa Tereza de Saxe-Hildburghausen. De-a lungul timpului, 24 de ediţii ale festivalului nu au avut loc, principalele cauze fiind războaiele şi epidemiile de holeră; ultimul an în care festivalul nu s-a ţinut a fost 1945, din cauza celui de-al doilea război mondial.

sursa: adevarul.ro

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*