17 noiembrie 2017

Cum ar fi să putem mânca bere pe pâine?

sursa foto: financiarul.ro

sursa foto: financiarul.ro

Sună utopic, știu, să spui despre bere întâi de toate c-o mănânci, nu c-o bei, iar mai apoi să afirmi c-o mănânci pe pâine. Dar în fond, câte lucruri imposibile nu au devenit realitate datorită imaginației omului?

În Scoția, de exemplu, o marcă de beer kitchen (restaurante specializate în versiuni culinare ale berii) a scos pe piață prima bere tartinabilă din lume.

Innis & Gunn este numele celor care au inventat prima pastă tartinabilă de bere. Aceasta seamănă mai mult cu un jeleu ce poate fi întins pe pâine sau biscuiți dimineața, astfel că expresia „mănânci bere pe pâine” capătă un nou sens.

Noul produs se numește „Marm & Ale”, iar pe mine mă duce gândul la un fel de marmeladă ale. Dougal Sharp, fondatorul Innis & Gunn a spus că noua bere este un amestec al celor mai bune două beri ale sale, ținute în butoaie de stejar.

Noul sortiment de bere (sau de mic dejun?) a fost lansat în Scoția cu ocazia deschiderii unui nou restaurant și s-a bucurat de o promovare excelentă în presa locală. Ba mai mult, cei de la Innis & Gunn îi invită pe oamenii care intră în restaurantul cu pricina, din Dundee, să ia un borcan de marmeladă cu bere acasă, pentru a se convinge singuri de gustul pe care îl are aceasta.

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

3 comentarii

  1. Suna bine, dar nu da bine de dimineata la volan :)

    • „Vă rog să-mi spuneți cât alcool ați consumat în această dimineață,” ar întreba polițistul. „Două sandvișuri, atât!” :))

  2. mai sunt niște nebuni prin Canada care vând aer canadian în China :))

    asta cu berea pe pită mi se pare puțin mai serioasă totuși… să nu dea românii de ea că dau faliment fabricile de margarină

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*