25 iunie 2018

Guest post: Cocktailuri cu Bere

Prietenii de la  Barstein.ro  sunt puși pe rele. Adică cum să traduc eu ce ne-au povestit ei mai jos decât ca fiind o tortură?!  Ziceți și voi daca nu vă lasa gura apă cocktailurile de mai jos?  Și nu e că nu s-ar pricepe ei la băuturi dintr-astea…

Adică ca să ne înțelegem,  Barstein.ro  este un concept nou de comunicare online care se adresează iubitorilor de bar şi bartending din România. Autorii blogului sunt barmani cu experienţă recunoscută, iar articolele lor oferă acces rapid la informaţii relevante atât pentru pasionaţi, cât şi pentru profesionişti.

La dânși găsești noutăţile din bartending, evenimente (festivaluri, competiţii) cu şi pentru barmani; interviuri cu personalităţi din lumea bartending-ului; recomandări de cărţi, link-uri şi alte materiale utile în procesul de educaţie şi dezvoltare personală a barmanilor, precum şi pentru satisfacerea curiozităţii celor care vor să descopere mai multe despre serviciile de bar şi oamenii care le practică; recenzii personale pentru anumite locaţii nou apărute; articole de tip „how to” şi informaţii despre băuturi inedite sau recorduri din lumea bartending-ului; experienţe personale, atât din spatele barului, cât şi din faţa acestuia; tipologii ale diverselor brand-uri de băuturi, sfaturi în ceea ce priveşte echipamentele de bar – noutăţi şi mod de utilizare.

Acum că știm cu cine avem de-a face să vedem cu ce ne lasă gura apă:

Bloody Beer

Am învăţat această reţetă de la un barman englez, care, a doua zi dupa fiecare băută, bea acest Bloody Beer pentru a-şi reveni.

Reţetă:

200 ml suc de roşii răcit

2 picături de Angostura

2 picături de Worcestershire

Sare şi piper

20 ml suc proaspăt de lămâie

200 ml bere Pilsner germană rece

 

Metodă de preparare:

Se pun condimentele alături de sucul de roşii racit şi sucul de lămâie într-un pahar de bere, se amestecă cu o linguriţă, după care se adaugă berea.

 


Twisted Apple Beer

O băutură excelentă pentru o  zi călduroasă de vară.

Reţetă:

30 ml fresh lime

15 ml sirop zahăr

40 ml sour Apple

40 ml Smirnoff Apple

6-8 frunze de busuioc

150 ml Bere Carlsberg

 

Metodă de preparare:

Se amestecă ingredientele (cu excepţia berii) cu gheaţă în shaker, dupa care se strecoară în pahar fără gheaţă şi se adaugă berea. Se ornează cu o felie de măr.

 


Car Bomb

Un cocktail 100% irlandez, preparat din ingrediente autentice.


Reţetă:

25 ml Jameson

25 ml Baileys

300 ml Bere Guinness

 

Metodă de preparare:

Se adaugă Jameson Whisky în paharul de bere, după care se adaugă berea Guinness (3/4 din pahar) şi un shot de Bayleys.

În caz că vi s-a făcut poftă vă anunțăm că tortura faină barstein.ro o găsiți și pe facebook și twitter.

Despre Sorin Neagu

Un comentariu

  1. Ultima e foooooooooooarte buna :D

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*