17 noiembrie 2017

Cercetătorii ardeleni oferă burse consistente celor dispuși să consume bere

sursa foto: salon.com

sursa foto: salon.com

Din moment ce România ocupă locul șapte în Europa la consumul de bere, cercetătorii consideră că ar trebui să fim mai preocupați de subiect și să fim mai informați pentru că 98% din berea consumată de români se produce în țară.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție dorește să ajute cercetarea în domeniul nutriției prin oferirea de burse de cercetare. Ca subiect, ne concentrăm pe consumul particular al consumului de bere. Dorim să reușim să creștem vizibilitatea cercetării în România și, în mod particular, în acest domeniu al nutriției cu impact mare asupra populației”, a declarat dr. Cornelia Bala, şef lucrări UMF.

Centrul de Studii despre Bere propune o serie de burse de cercetare, iar cei interesați trebuie să știe că acestea au o valoare totală de 150.000 de lei.

Centrul pune la dispoziția celor selectați două burse în fiecare an. Aplicanții trebuie să îndeplinească o serie de condiții, una dintre acestea fiind ideea de cercetare legată de consumul moderat de bere, noi fiind interesați să vedem efectele acestuia asupra organismului uman. Cercetarea durează între şase şi nouă luni”, a declarat dr. Alin Popescu, medic primar şi secretar general al CSBSN.

Bursele de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție sunt adresate studenților aflați în an terminal la orice specializare de natură științifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceștia să aparțină unor centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparțină unei instituții de învățământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Perioada de depunere a proiectelor este: 10 decembrie 2015 – 29 februarie 2016, iar evaluarea proiectelor va avea loc până la finalul lunii martie 2016

sursa: www.voceatransilvaniei.ro

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*