13 decembrie 2017

Ce înseamnă preluarea SABMiller de către AB InBev pentru România: Ursus și Bergenbier vor fuziona (update)

sursa: adevarul.ro

sursa: adevarul.ro

Update: Bergenbier S.A. este din 2012 parte a companiei Molson Coors Brewing Company. Anterior, din 2010 și până în 2012, a aparținut fondului de investiții CVC Capital care a preluat compania din România, împreună cu 8 alte companii din țările Europei Centrale și de Est, de la Ab Inbev.

Așadar, AB Inbev (Anheuser-Busch InBev) nu are operațiuni în România; o parte din brandurile ABI : Stella Artois, Beck’s, Hoegaarden, Leffe și Corona sunt produse și / sau distribuite în exclusivitate de către Bergenbier S.A. în România.

—————————–

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) a lansat o ofertă oficială de preluare a SABMiller pentru 69,78 miliarde de lire sterline (105,5 miliarde dolari), care va crea un grup uriaş, cu o poziţie dominantă pe o mare parte a pieţii mondiale a berii, relatează MarketWatch.

În cadrul acordului de fuziune, SABMiller va vinde participaţia de 58% la compania americană MillerCoors către Molson Coors Brewing, care are în proprietare restul de 42% din acţiunile acesteia, pentru 12 miliarde de dolari.

SABMiller va vinde şi operaţiunile internaţionale ale Miller. Tranzacţia va propulsa Molson pe poziţia a doua pe piaţa berii din Statele Unite, cu o cotă de 25%. AB InBev, cel mai mare producător de bere la nivel mondial, este lider şi pe piaţa americană, cu o cotă de 45%.

SABMiller deţine în România brandurile Ursus şi Timişoreana. Ursus Breweries deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Buzău, Braşov şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga. Compania mai deţine şi brandurile Ciucaş, Stejar, dar şi branduri internaţionale de prestigiu ca Redd’s, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch şi Pilsner Urquell.

AB InBev deţine în ţara noastră o fabrică de bere la Ploieşti, unde produce sub brandurile Bergenbier, Stella Artois, Beck’s, Staropramen, Lowenbrau şi Noroc. De asemenea, distribuie în România berile belgiene Leffe şi Hoegaarden.

Preluarea SABMiller de către AB InBev are, așadar, efecte și pe plan intern, acolo unde toate brandurile deținute de prima companie vor ajunge în portofoliul celei de-a doua.

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*