24 octombrie 2017

București este pe locul 30 în lume la prețul berii

Capitala României ocupă locul 30 la nivel mondial în ceea ce privește prețul berii, potrivit Beer Price Index pe anul acesta, lansat de site-ul GoEuro.

Cracovia și Kievul sunt orașele de unde se poate cumpăra cea mai ieftină bere, urmate de Bratislava, Malaga și Delhi. La polul opus, cea mai scumpă destinație este Geneva cu un preț mediu de 1,87 de dolari pentru o sticlă de 0.33 l, cumpărată din supermarket.

În București, prețul mediu al unei sticle de 0.33 l în supermarket este de 0.70 $ (calculat la cursul Bloomberg pentru data de 12 iunie 2015). Consumul anual se ridică la 133 de litri pe cap de locuitor (estimare a Organizației Mondiale a Sănătății), iar suma medie cheltuită pe bere, anual, pe cap de locuitor, în București, este de 1.132 de dolari.

Sursa: revistabiz.ro

Sursa: revistabiz.ro

Datele oferite de GoEuro cu privire la prețurile berii în 2015 sunt bazate pe informații din 75 de orașe de pe glob. Diferențele de preț din anul curent față de anul 2014 se datorează în mare măsură schimbărilor de curs valutar.

De exemplu, Zurich și Geneva au devenit acum unele dintre cele mai scumpe 15 orașe ale lumii din punct de vedere al prețului berii. Ele au devansat liderul de anul trecut, Oslo, în timp ce orașele din Statele Unite au urcat și ele în clasament din cauza diferențelor dintre dolar și euro.

Întregul clasament realizat de GoEuro poate fi consultat aici.

 

 

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*