17 iulie 2018

Berea, principala băutură a bărbaților români atunci când sărbătoresc victoria echipei favorite

Recunoscută pentru calitatea sa de a contribui la momentele dedicate relaxării și bunei dispoziții, berea este principala băutură a bărbaților români și atunci când sărbătoresc victoria echipei favorite. Concluzia aparține unui studiu efectuat de compania de cercetare de piață GfK România la solicitarea Asociației Berarii României.

Potrivit studiului, 80% din bărbații români care obișnuiesc să consume bere sărbătoresc în compania ei și victoria echipei favorite, la finalul unei competiții sportive.

Mai mult, aproape 55% din barbații români au afirmat că obișnuiesc să consume bere și după ce au petrecut o seară făcând sport cu prietenii, berea ocupând și în acest caz primul loc în rândul băuturilor preferate. În plus, aproape 60% din bărbații români afirmă că aleg să consume bere și atunci când sunt în concediu, inclusiv când sunt în concediu la mare.

Întrebați care sunt motivele pentru care optează pentru iubita băutură, 60% din consumatorii de bere români bărbați au afirmat că o aleg pentru că însoțește cel mai bine întâlnirile cu prietenii, afirmând în aproximativ același procent că aleg să consume bere și pentru că o consideră o modalitate de hidratare a organismului.

Sectorul berii este un stimul important pentru economia României

Cu zero evaziune fiscală pe lanțul de producție, 76.700 de locuri de muncă create pentru români și un nivel înalt al valorii adăugate, industria berii are o contribuție importantă la economia României. În plus, peste 97% din berea consumată de români este produsă la ei în țară, iar nivelul cumulat al investițiilor membrilor Asociației Berarii României s-a ridicat până în prezent la peste 1,25 miliarde Euro.

Sectorul berii contribuie cu aproape 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, iar jumătate din prețul unei beri îl reprezintă taxele virate la bugetul României.

Din păcate, potrivit unei analize a companiei de consultanță AT Kearney, creșterea accizei la bere în 2013 se estimează că a condus la o diminuare cu 155 milioane lei a încasărilor bugetare provenite din acciză și TVA pentru bere, comparativ cu varianta în care acciza ar fi rămas la nivelul anului precedent.

Despre Cristian Florea

Sportiv pasionat de Social Media şi WordPress. Project Manager la Sport Local.

2 comentarii

  1. Cristian, cred ca este bautura favorita si cand nu castiga echipa lor :))

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*