17 noiembrie 2017

Bere din Moldova și în România

În prezent, piaţa de bere din Moldova este estimată la 12,5 mil. decalitri pe an. Dintre acestea, o cantitate de 8 mil. decalitri este produsă la fabricile din Moldova, iar aproximativ 5 mil. decalitri sunt de import.

Bătălia principală se dă între cel mai mare producător autohton şi distribuitorii de branduri străine. Peste 70% din piață o deţine portofoliul concernului turcesc Efes Beverage Grup, din care face parte Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB). Urmează Carlsberg Group cu 11%, care vinde 11 branduri de bere pe piaţă şi și-a propus să mărească ponderea pînă la 25% în 2013.

Efes Vitanta Moldova Brewery a început anul acesta să livreze brandul propriu și pe piaţa românească. Producătorul anunţă că livrările de bere moldovenească se fac în urma stabilirii unui parteneriat de lungă durată cu o companie de distribuție din România. Acest acord presupune exportul întregii game de ambalaje sub marca Chișinău Blondă.

Producătorul speră că berea autohtonă va intra în competiție pentru câștigarea preferințelor consumatorilor români şi anunţă că este pentru prima dată când aceasta este exportată peste hotare, astfel fiind dat startul unei colaborări de lungă durată.

Cea mai scumpă bere găsită pe rafturile supermarketurilor de peste Prut sunt mărcile de import – Guiness, Kilkenny, Corona Extra, Awanont, New Castle, Negra Modelo. Berea cehă este și ea tot mai prezentă în magazine, însă berea românească nu se găseşte la vânzare în Moldova.

via

Despre Sorin Neagu

5 comentarii

 1. Interesant post! Numai vreau putin sa corectez. Berea romaneasca se gaseste in Moldova. Cand eu sunt la Ungheni(orasul moldovenesc nu departe de Iasi) intotdeauna cumpar Golden Brau si Timisoreana. Uneori la Chisinau pot gasi Burger, Servus si Skol. Au fost candva vremuri fericite pentru mine, cand la Chisinau au fost in vanzare Bergenbier, Ciuc, Harghita, Golden Brau s.a. beri romanesti. Dupa intrarea Romaniei in EU s-a schimbat totul.

 2. Cea mai scumpa berea in vanzare in Moldova – La Trappe(Olanda). Pret: 120 lei(30 RON) pentru sticla 0,5l

 3. IntrebareIntrebatoare!

  Am si eu o problema , in Romania nu putem gasi bere Chisinau?!? Stiu ca pentru o perioada o distribuiau in Auchan cei de la Bergenbier , iar acum vad ca numai o aduc pe magazin :( , stie cineva unde se mai poate gasi in Bucuresti in special !? Multumesc anticipat !

 4. Iata ca am gasit asta pagina despre Bere din Moldova și în România, cautand despre maramu.
  Acum ce sa zic ca faci treaba super. Te invit sa vizitezi
  si pagina http://cazare-maramures.net un site despre maramureseni.
  Multam

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*