17 noiembrie 2017

Aproape 1.500 de fabrici de bere în Marea Britanie!

beer england
Numărul producătorilor de bere din Marea Britanie a crescut cu o treime în ultimul an, numărul total atingând maxime nemaiînregistrate din anii ’30, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.

În acest moment, Marea Britanie are 1.424 de fabrici de bere, dintre care 204 au fost deschise doar în ultimul an. Londra are 74 de fabrici de bere, cu 20 mai multe decât anul trecut, multe situându-se în zone ca Bermondsey şi Hackney. În România, numărul fabricilor de bere, în calcul intrând şi cele mici, nu depăşeşte 20.

Marea Britanie are acum mai multe fabrici de bere per capita decât orice altă ţară şi gama de beri aflate la ofertă este cea mai bună din lume“, afirmă Roger Protz de la Campaign for Real Ale (CAMRA).

Industria de bere a Marii Britanii a explodat în ultimii ani, în condiţiile în care berea artizanală a devenit din ce în ce mai populară. Trei fabrici de bere se deschid în fiecare săptămână în Marea Britanie, potrivit unor cifre publicate recent, iar industria berii şi pub-urilor este acum responsabilă pentru aproape 870.000 de locuri de muncă, potrivit datelor guvernamentale.

Vânzările de alcool în general se află în scădere constantă din anii ’70, declinul accentuându-se odată cu introducerea interdicţiei privitoare la fumat şi cu recesiunea. Totuşi, piaţa totală de bere a Marii Britaniei a avansat cu 1% anul trecut. În prezent există 53.444 de puburi în Marea Britanie.

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Un comentariu

  1. Multe-s gen manufacturier, producție mică, dar calitate deosebită…

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*