05 decembrie 2013
BRANDUL SAPTAMÂNII: Centrul de Studii despre Bere

Consumul moderat de bere poate contribui la menținerea unei inimi sănătoase

bere

Conform unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Hebrew, din Israel, persoanele care consumă bere în cantități moderate pot prezenta o incidență mai mică a infarcturilor sau a altor afecțiuni ale inimii. Rezultatele studiului pot fi explicate prin faptul că un consum moderat de bere poate avea un rol în stimularea producerii „colesterolului bun” (colesterolul HDL), conducând ... Citește »

Heineken l-a invitat pe Fernando Morientes pe canapeaua virtuală #ShareTheSofa de mâine

share-the-sofa

În fiecare săptămână de meciuri UEFA Champions League, un jucător legendar este invitat să comenteze un meci din seara respectivă, să interacționeze cu fanii fobalului din toata lumea și să răspundă la întrebări, prin intermediul hashtag-ului #ShareTheSofa. Campania aparţine celor de la Heineken, iar invitatul de la meciul dintre Barcelona şi AC Milan a fost Hernan Crespo. Puteţi vedea mai ... Citește »

Aventura Heineken a românului Bogdan Dăscălescu

lost luggage

Am mai scris până acum despre Heineken Dropped de câteva ori. Am mai zis şi că românul care a avut onoarea să participe la o asemenea experienţă s-a nimerit să fie chiar blogger şi să-l cheme chiar Bogdan Dăscălescu. Am scris câte-un articol la fiecare episod din călătoria lui care a apărut pe internet, iar pentru că ieri a apărut ... Citește »

5 curiozități despre bere

o bere

1. Istoricii presupun că oamenii ar fi descoperit berea înainte de a descoperi pâinea. Oricum ar fi, prima referire detaliată asupra producerii berii datează încă din anii 4300 î. Hr. şi a fost găsită pe nişte tăbliţe de lut babiloniene. 2. America produce 20% din cantitatea de bere care se face pe întreaga Planetă. 3. Berea conţine între 85% şi ... Citește »

Alcoolicii din Amsterdam sunt plătiți cu bere ca să muncească

bere

În Egipt, pe vremea în care se construiau piramidele, muncitorii erau plătiţi cu bere, pentru că berea, trecând prin procesul de fermentaţie, avea mai multe şanse să nu conţină microbi, în comparaţie cu apa Nilului. În Amsterdam se întâmplă ceva asemănător acum, doar că cei care primesc bere sunt alcoolici, iar asta e singura şansă ca să-i facă folositori comunităţii. ... Citește »