25 iunie 2018

Această bere din Seattle este dedicată pompierilor!

Textul pe care urmează să-l citiți mai jos nu-mi aparține; l-am primit pe mail, din partea lui Tudor Galoș și am considerat că e prea bun pentru a nu fi așezat și aici. Este, cum ar veni, o continuare la niște povești mai vechi în care Tudor ne dădea sfaturi cu privire la Oktoberfest, ne explica de ce iubim Belgia și ne împărtășea din amintirile sale în urma vizitei la pub-ul Murphy’s.

Mulțumim frumos pentru poveste, Tudor! Te mai așteptăm pe la noi! Lectură plăcută, zic!

„Este ora 10 noaptea și după o zi grea mă îndulcesc cu un Bergebier Ale (ok, cu două, dar nu mă spuneți, da?). Este o primă încercare de Ale, relativ reușită dar asta mă duce cu gândul la cel mai bun Ale pe care l-am băut care întâmplător a fost hăăăt departe, tocmai peste baltă, în Statele Unite. Dar stai așa, americanii au bere? Au, fir-ar să fie, și e a naibii de bună pentru că au învățat să facă, am mai scris despre asta aici.

Anyway, cum zic americanii, să revenim la notres chauses că vreau să vă povestesc ceva fain. Aterizez prin Martie la Seattle, orașul meu preferat și un băștinaș brazilian (ok, nu era băștinaș, dar știa bine locurile sau mai bine zis localurile așa că l-am declarat băștinaș) mă ia într-o excursie de „orientare” care m-a convins că habar n-am nimic despre Seattle din punct de vedere crâșme. Pentru că cea mai mișto crâșmă găsită era la doi pași (mai precis la vreo 150m) de hotelul unde stăteam și se numea Rock Bottom. O găsiți cu siguranță pe Internetul ăsta pe care Donald Trump vrea să îl închidă, este un mic lanț de berării din State.

Ei bine, crâșma asta din Seattle așa cum îi stă bine oricărei berării avea câteva multe tipuri de bere. Locală, din statul Washington (cam cât România de mic), din statele vecine – Oregon în special și de import. Eu, care deja știam lecția, am preluat în responsabilitate o șarjă de super-sampler, vreo 10 păhărele cu samplere de bere. A naibii parcă erau și mai bune decât cele degustate cu un an înainte. Și văd berea asta:

image001

Un Ale local dedicat pompierilor domle’. Acestor oameni care intră să se lupte cu focul, să salveze vieți, mă rog, chestii obișnuite pe care le face (sau nu) orice cetățean. Ei bine în special după 11 Septembrie 2001 acești oameni sunt priviți ca și eroi. Și fiindcă sunt eroi, și fiindcă au foarte mulți voluntari. Ca o paranteză, în general mie îmi place de americani fiindcă le pasă de oamenii de lângă ei, în caz de necesitate – inundații, viscol, foc – oamenii se ajută în comunitate într-un mod impresionant. Revenind la pompieri acum – berea aceasta le era dedicată. Nu numai că le era dedicată, 25 de cenți din fiecare halbă mergea într-un fond care să îi ajute. Nu știu cu ce, dar cu siguranță cu ceva bun – suntem în State oameni buni, aici oamenii nu își pun prea multe întrebări când este vorba să ajute.

Acum vă dați seama că eu sunt om de marketing oarecum îmbătrânit în meseria asta. Și văd marketing-ul din spatele acestei inițiative, și văd faptul că da, 25 de cenți merg către pompieri dar probabil că mai mulți dolari merg în buzunarele celor de la Rock Bottom. Cu toate acestea cât timp am fost în Seattle cam asta am băut, această bere în acest local. Am fost cred aproape în fiecare zi – am avut o zi de naștere, o petrecere în echipă și o întâlnire cu un prieten. Aici am fost, am băut tumna această bere. Și a fost a naibii de bună, și știu că data viitoare când ajung la Seattle această bere voi căuta să o beau, tot la Rock Bottom. Nu am să vă explic de ce, sunteți cititori inteligenți și vă dați seama de ce.

Aș vrea să văd o bere locală închinată totuși acestor eroi (poate și altor eroi) și aici în țărișoara mea. Pun pariu că va avea un gust absolut, dar absolut minunat!

Sărbători fericite!”

Despre Alexandru Ion

Nu cred că există "un moment potrivit" pentru a bea bere; ci doar o bere potrivită pentru fiecare moment. Scriu pe malaezu.ro, sunt student la comunicare și un entuziast când vine vorba de filme.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*