25 iunie 2018

5 berării faine din București

Dacă nu ești din oraș și te-ai nimerit cu treburi (sau nu) prin capitală, sigur o să vrei să mergi la un pahar de bere. Așa că ți-am pregătit 5 sugestii de locuri unde pasionații acestei băuturi se simt ca la ei acasă:

1. Caru’ cu bere

Caru-cu-Bere-autoportret-07

foto: restograf.ro

Amplasat într-o clădire declarată monument istoric, Caru’ cu bere se află pe strada Stavreopoleos, nr 5, la o aruncătură de băț de Universitate. Aici te poți bucura de atmosfera Bucureștiului de altă dată ascultând concerte de vioară sau coarde, iar seara atmosfera devine mai vioaie cu muzică populară și diferite tipuri de dans: popular, spaniol, flamenco, tango sau dans de societate. Și dacă te îndrăgostești de această berărie, la plecare poți lua o amintire acasă.

2. Berăria Bragadiru

Berării faine București

foto: aziamkef.ro

Berăria Germană Bragadiru se află pe Calea Rahovei și e dedicată pasionaților de mâncare nemțească și muzică bavareză. Bineînțeles că nici berea la butoaie nu lipsește din meniul zilnic, iar atmosfera este înviorată cu trupe autohtone. De exemplu, pe 4 aprile îi poți asculta live pe cei de la Bere Gratis pentru numai 35 de lei/bilet. Eu zic că merită.

3. Berăria Gambrinus

berării faine București

foto: observațiiurbane.wordpress.com

Așezată la doi pași de Parcul Cișmigiu, pe Bulevardul Regina Elisabeta, Gambrinus este destinată celor care sunt dispuși să scoată mai mulți bani din portofel, prețurile fiind destul de piperate. Denumirile specialităților sunt inspirate din personajele lui Caragiale așa că, dacă ești curios ce gust are Salata lui Goe, aici trebuie să mergi.

4. Berăria H

Beraria-H-2

foto: metropotam.ro

Ți-am povestit despre Berăria H anul trecut, când îți menționam că e cea mai mare berărie din Sud-Estul Europei s-a deschis la noi în țară. De atunci, localul a găzduit numeroase evenimente continuând să îi încânte pe amatorii de bere și, bineînțeles, distracție. Cu siguranță berăria din parcul Herăstrău este pentru tine dacă te recunoști în descrierea tocmai menționată.

5. Berăria Weiss

Restaurant Weiss Beer Garden - Militari Bucuresti

foto: restograf.ro

Weiss Beer Garden este ideal de vizitat vara, când este permis accesul pe terasă și când îți dorești să te relaxezi după ce ai venit de la birou. În timp ce îți tragi sufletul și asculți muzică bună, îți poți lăsa copiii la locul de joacă special creat pentru ei și poți savura o halbă din berea ta favorită. Și dacă nu poți ajunge la Weiss, să știi că fac livrări și acasă.

Acum că știi berării faine din București, ar trebui să îți iei prietenii și să faci și niște vizite ca să te convingi că merită.

 

Despre Bianca Ceică

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*