Blog de Bere

Vizită de lucru la Lacto Bar în Oradea

Am vrut de foarte multă vreme să ajung la Lacto Bar în Oradea, pentru că am înţeles de la tovarăşii mei din 2.0 că este un punct obligatoriu de bifat pentru oricine care trece prin oraş. Şi aveau dreptate, este categoric un obiectiv de vizitat. Aşa că am profitat de faptul că sunt în oraş pentru Toamna Orădeană* şi am ajuns la locul faptei.

Pubul este localizat foarte aproape de centru. Altfel spus, chiar dacă nu ştii de el şi doar te plimbi pe acolo, denumirea Lacto Bar şi văcuţa simpatică de la intrare te face să intri măcar de curios. Interiorul este spectaculos amenajat, mai ales pentru cei care au prins perioada comunismului şi pentru care toate detaliile de decor de acolo înseamnă foarte multe. Inclusiv denumirea este una cu puternice rezonanţe, pentru că în orice oraş din ţară pe vremea Republicii Socialiste România exista un “lacto bar”. Vă invit să vedeţi galeria de poze de mai jos să vedeţi despre ce este vorba, căci e mai greu de povestit despre casete de alea vechi, despre sifoane sau strecurători :)

Să trecem la partea de bere. Meniul nu este unul deosebit de ofertant. Dar este corect. Şi la preţuri foarte bune.

Am ales să încerc berea Retro, berea casei, precum şi un Holsten nefiltrat la draught, ca să am termen de comparaţie. Berea Retro este o bere ok, un fel de Timişoreana mai puţin aromată, adică poţi să stai liniştit cu tovarăşii cale de vreo 4 beri fără să strâmbi sprânceana.  Este o bere corectă, fără fiţe.

Holstenul nefiltrat a fost absolut ok, temperatură bună, consistenţă bun, corect servit, nu am nimic de obiectat.

Singurul lucru care, totuşi, ar fi de corectat este faptul că paharele de bere se aduc extra frapate. Sunt foarte, foarte reci. Ceea ce nu e nici o problemă pentru un băutor de bere extra cold aşa cum sunt eu, doar că pentru ceilalţi ar trebui comutat refrigeratorul cu vreo 4 grade mai sus :) Deşi, ca să o spun pe aia dreaptă, prefer un pahar super rece de la Lacto Bar decât – şi asta, din păcate, este o regulă generală – paharele alea sleite şi încălzite şi feţele ofuscate ale celor care nu înţeleg de ce le reproşez că omoară berea în halul ăsta.

Una peste alta, dacă ajungeţi în Oradea vă recomand să mergeţi la Lacto Bar. Chiar dacă nu beţi neapărat o bere. Dar locul este unul care vă va plăcea :)

*Despre Toamna Orădeană

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.

Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.

Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online  Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout

Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus

 

Despre autor: Chinezu

Leave a Reply