16 august 2018

Beer, cheddar & bacon soup

Like a lady. :)

A trecut mai bine de un an de la clătitele prietenoase cu Budweiser pentru care mi-aţi zis destule, corespunzător. Majoritatea ştiţi că gătesc destul de des (şi al dracului de bine) şi-atunci mă gândesc c-ar trebui să vă mai dau un motiv pentru care s-o pomeniţi pe mama. :)

De vreun an îmi tot fac curaj să încerc reţeta din titlu şi acum vreo trei săptămâni, după ce astrele s-au aşezat corespunzător, m-am pus pe treabă.

Pentru supa cu bere, cheddar şi bacon aveţi nevoie, în primul rând, de cele 3. Eu am mers pe:
– duvel                                                                                                 DSC-0487
– cheddar de-a noastră – 250 gr
– bacon – după gust, deci cât mai mult
– vreo 3 cartofi potriviţi
– o ţelină medie
– 3-4 morcovi de dimensiuni decente
– 2-3 fire de ceapa verde
– o buca’ de praz
– vreo 5, 6, 7 căţei de usturoi
– cam o lingură de făină
– sare şi piper verde
– un praf de piri-piri
– ceva cimbru
– şi spor!

În primul rând, vă ocupaţi de bacon. Îl aruncaţi într-o tigaie şi-l lăsaţi să se facă aşa cum îi stă lui bine. Crocant. Când îi gata, îl lăsaţi pe un prosop de hârtie. Ştiţi voi de ce. Apoi, în aceeaşi tigaie (şi fără s-o clătiţi de grăsime că-l mâniaţi pe Dumnezeu) aruncaţi ceapa şi prazul tăiate cubuleţe şi usturoiul zdrobit cu lama cuţitului. Le lăsaţi să se călească vreo 4-5 minute. Timp suficient cât să tăiaţi cubuleţe cartofii, morcovul şi ţelina. Eu am azvârlit în tigaie şi ceva frunze de la ţelină, cât să dea un clocot. După alte 2-3 minute am scos frunzele, am aruncat puţină sare şi-un polonic de apă călduţă cu lingura de făină de care vă spuneam.

Când am simţit că se-ngroaşă gluma (aţi prins-o p’asta?) am luat tigaia de pe foc, am mutat tot într-o oală demnă de supă, am băgat blenderu’-n ea şi-am făcut-o praf cremă. Apoi am mutat-o la locul ei, pe foc şi-am început s-o înec în bere. Treptat, nu din prima. Şi s-a comportat foarte bine.

DSC-0512
După ce-am terminat cu berea am început s-o-ndes cu cheddar; 250 de grame, rasă, cum vă spuneam. Şi-a-nceput să capete siluetă de supă de bere cu cheddar. Acela a fost momentul în care am ştiut că mai avea nevoie doar de mici ajustări, cum ar fi sarea, piperul, cimbrul şi praful de piri-piri. Oprit-am focul, am lăsat-o să-şi tragă sufletul, am fericit-o cu câteva bucăţele de bacon iar pe restul i le-am pus la urmă, s-o definesc. Şi-a ieşit aşa:

DSC-0526
Eu zic c-a fost bine. Mai aveţi ceva poze aici.

Despre Alexandra Blas

6 comentarii

  1. Arata foarte yam-yam! Cred ca am s-o incerc si eu, dar poate cu crutoane in loc de bacon. Spor!

  2. Dracu’ m-a pus! Am dat click exact în clipa în care-mi spun că mi-e foame dar şi o lene imensă :))

  3. O idee bună ar fi să le facem o supă de-asta ălora care nu beau bere pentru că e ieftină, miroase naşpa şi e amară. Faţa lor după ce or mânca şi le spunem că-i supă cu bere: priceless.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*